Bitcoin technikai elemzés – bikás pillanatok

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Szép hétvégét mindenkinek, egy Bitcoin technikai elemzéssel készült nektek a CryptoFalka a hétvégére:

Bitcoin technikai elemzés: általánosan a jelenlegi piacról

Nem árulunk el senkinek új dolgot azzal, ha azt mondjuk, hogy jelenleg a kriptovalutáknál egy csökkenő, medve piacon járunk. A medve piac egyértelmű ismertető jele a csökkenő csúcs pontok sorozata, vagyis egy csökkenő trend.

Alapvetően egy medve piacon a legfontosabb, amire odafigyel egy technikai elemző, azok a trendfordító jelek és alakzatok. Ilyenek lehetnek például a fordított fej-váll alakzatok, valamint a dupla aljak. Ezek olyan sokszor ismétlődő, statisztikailag is bizonyítható, jellegzetes ármozgások, melyek azt mutatják, hogy magában a trendben változás történhet be. Ez a változás pedig sokszor egy oldalazó konszolidációhoz hasonlítható, mely ha sikeresen megy végbe akkor valóba trendfordító hatással bírhat.

Az előző részek tartalmából:

A cikk első felében egy a napokban sikeresen kialakult dupla alj alakzatot mutatunk be nektek oktató jelleggel:

Már a szerdai napon éreztük, hogy valami változóban van. Ugyanis a 4 órás nézeten ábrázolt BTC charton fellelhető volt egy akkor még viszonylag gyenge, de potenciális dupla alj alakzat. Pontosan arra a szintre estünk vissza, ahova egy hónappal korábban és az a szint hasonlóan jól hárította a medvék támadását.


“Egy 1 órás nézeten szépen kivehető szimmetrikus háromszög formálódik a kék egyenesekkel, ha ebből sikerül megindulni akkor a korábbi egyértelmű ellenállás 6540-nél lehet a célár. Ha ezt áttörnénk az szépen egybe esne a 4 órás felhővel és további emelkedésre lehetne számítani.” – 2018.09.19.

Szerencsére sikerült kitörnünk a megjelölt szimmetrikus háromszögből és pontosan a 6540-es erős ellenállásig jutottunk el, ezzel kialakítva a potenciális dupla alj, mint trendfordító alakzatot.

Előtte:

“A dupla alj alakzat egy trendfordításra is alkalmas bika alakzat, viszont fontos kiemelni, hogy az alakzat csak akkor aktiválódik, ha áttörjük a pirossal megjelölt ellenállást, az alakzat nyakvonalát! Ez a tegnap megjelölt 6540-es tartománnyal esik egybe, egy 4 órás gyertya ez az ellenállás felett zárása igazán bullish lenne és rövid-közép távon további emelkedést vetítene előre.” – 2018.09.21.

Utána: 

Bitcoin technikai elemzés

Olyan mozgásokat láthattunk tegnap, amire rég nem volt példa, ugyanis a Bitcoin és az altcoinok együtt tudtak emelkedni. Néhány altkoinon rövid időn belül lehetett 30-40%-okat is keresni.

Hol vagyunk most? – Napi elemzés – Közép-hosszú távra

Elmondható, hogy a rövid távú Bitcoin emelkedéssel eljutottunk egy igazán kritikus pontra. Ugyanis a napi nézeten újra megközelítettük az egy napos Ichimoku felhő alsó ellenállását. Az ichimoku felhőről röviden és leegyszerűsítve annyit, hogy egy az előző ármozgások alapján számolt indikátor. Felhő alatt medvés, felhőben közömbös, felhő felett pedig bika jelzést jelent.Idén eddig 2/2 alkalommal működött ellenállásként és ütötte egyből le az árat, valamint szintén 2/2-szer sikerült betörni a felhőbe, majd elbukni az abból való kitörést. Általánosan elmondható, hogy ez a 6800-6900-as ártartomány egy olyan erős ellenállás, mely feletti napi zárás eseté további emelkedést várhatnánk.

Ez esetben lenne lehetőségünk felfele kitörni a napi felhőből, melyre ebben az évben még nem volt alkalmunk. Ez kimondottan bullish lenne és egy esetleges bika piac eljövetelét jelezhetné!

Hol vagyunk most? – 4h-s elemzés – Rövid-Közép távra

Rövid távon elmondható, hogy a nagy pumpában picit elfáradt a piac, ezt az indikátorok is megerősítik. Egy ilyen erős ellenálláshoz érkezve ez nem is meglepő és nem is probléma! Az ilyen emelkedések után szükség van bizonyos oldalazásra vagy csökkenésre.

Ami ilyenkor a kulcs, az ennek a “pihinek” a milyensége, ugyanis ha sikerül szépen oldalazgatva eltöltenünk itt egy bizonyos időt, akkor van esélyük az indikátoroknak resetelődni. Ez mellett szintén fontos, hogy felzárkózzanak a kicsit lemaradóban lévő mozgó átlagaink, amelyek a támaszainkat biztosítják.

Az ábrán megfigyelhető, hogy éppen a 4 órás Ichimoku felhőig ment el a tegnapi kitörés, igazán pozitív lenne ha sikerülne majd e fölé kerülni és már, mint támasz tekinteni rá! Amit várnék a mostani hétvégére az egy oldalazás, esetleg a zölddel jelölt 10-es EMA letesztelése 6650-nél. Ha ez fogná az árat az nagyon pozitív lenne és bizonyítaná, hogy csak egy kis pihenésről van szó a következő emelkedés előtt.

Az indikátorokon sem észlelhetőek még sötét felhők, inkább picit megfáradt, de továbbra is pozitív jeleket mutatnak. A 6540-es sikeresen áttört nyakvonal eleste esetén tekinteném medvésnek újra a piacot!

Összegezve:

Elmondható, hogy sikerült egy olyan pozícióba kerülnünk, ahol mind a rövid, mind a hosszú távú nézetek alapján meg van az esélyünk arra, hogy tovább folytassuk az emelkedést. Ha ez sikerülne akkor újra esélyt kapunk a napi Ichimoku felhőből való kitörésre, melyre ha sor kerülne az az év végére szép hozamokat vetíthetne előre!

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

 

CryptoFalka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.