Újabb központi bankkal lépett partnerségre a Ripple

A Grúz Nemzeti Bank bejelentette, hogy a Ripple Labs blokkláncvállalatot választotta technológiai partnerének a digitális lari kivitelezéséhez.

A Ripple közleményében azt írta, hogy a partnerség magában foglalja a CBDC kísérleti projektjének megvalósítását és bevezetését a Ripple CBDC platformon keresztül. A Grúz Központi Bank ezt az innovatív platformot fogja használni a digitális lari lehetséges alkalmazásainak értékelésére és meghatározva. Továbbá vizsgálni fogjék a DBDC előnyeit a kormányzati szektor, a vállalkozások és az egyéni felhasználók számára is.

Mielőtt a Ripplet a központi bank partnerévé választották volna, a vállalat alapos és aprólékos kiválasztási folyamaton ment keresztül. A kiválasztás kezdeti szakaszában a Grúz Központi Bank kilenc céget választott ki technológiai felkészültségük, érettségük, képességük, hátterük és a gyakorlati részvételre való hajlandóságuk alapján. A Ripple mellett például az Augentic, a Bitt Inc., a Broxus és a Currency Network szerepelt még a listán.

A választással megbízott bizottság a végső döntéskor különböző tényezőket vett figyelembe. Többek között a projekt célkitűzéseinek megértése, a lehetséges alkalmazások és a siker iránti szilárd elkötelezettség volt a fő szempont.

A digitális lari projektet megelőzően a Ripple más országok szervezeteivel is együttműködött, akik saját CBDC-jük megvalósításában akartak elmélyülni. A blokkláncvállalat korábban a Kolumbiai Központi Bankkal kötött partnerséget, hogy a Ripple CBDC platformjának felhasználásával vizsgálják a blokklánc-technológia alkalmazásait a nagyértékű fizetéseket bonyolító rendszerében. Áprilisban pedig a vállalat együttműködésről számolt be a Montenegrói Központi Bankkal is, hogy egy nemzeti stabilcoint vagy CBDC-t teszteljenek.