Újabb kriptovaluta csalás: egy volt BitConnect promótert köröznek Indiában

A BitConnect botránya tavaly kavarta fel a kriptoközösség akkor egészen csendes vizeit. Azonban úgy látszik, hogy néhányan még rejtegettek pár másik, hasonlóan csaló projektet a publikum elől. A BitConnect indiai promóterét ugyanis most megint keresik a helyi hatóságok – nem meglepő módon, újabb kriptocsalás miatt.

Nem csak egy kriptobotrányban volt érdekelt a BitConnect indiai promótere, Divyesh Darji

A Times of India hétfőn közölt értesülései szerint a BitConnect volt indiai promóterét, Divyesh Darji-t az indiai hatóságok helyezték körözés alá egy újabb kriptovaluta átverés ügyében.

Darji az értesülések szerint egy Regal Coin nevezetű tokenhez keresett befektetőket, az ajánlata pedig meglehetősen csábító részleteket rejtett. Darji szerint a befektetés akár 5000%-os hasznot is hozhatott volna a befektetőknek – azaz minden befizetett 2 dollár után 100 dollár nyereséget ígért az érdeklődőknek.

A hivatalos iratok szerint magát a vállalkozást Darji 2017 szeptemberében alapította meg. A csúcson a Regal Coin piaci értéke 100 dolláros magasságig is emelkedett. Ezt követően azonban Darji szépen be is akarta fejezni a dolgot – és persze megtartani magának az addigra a befektetőktől összegyűjtött 45 millió indiai rúpiát (ez kb. 185 millió forinttal egyezik meg ma).

Az üggyel kapcsolatban a nyomozás azt követően indult el, miután Darji egyik állítólagos befektetője és átverésének áldozata, Vishal Savalia jelentette a helyzetet a hatóságoknak. Ő az elmondása szerint kb. 1,75 millió rúpiát (kb. 7,2 millió forintot) fektetett be a Regal Coinba. Két másik befektető hasonló összegekről számolt be: ők kb. 4 és 7 millió forint értékben fektettek be Darji átverésébe.

Savalia még azt is megosztotta, hogy a befektetést Darji lányán és asszisztensén keresztül valósította meg. Asszisztensét, Ramdayal Purohitot már őrizetbe vették, azonban Darji, a lánya, és egy másik segítőjét még mindig szabadlábon vannak.

Darjit tavaly augusztusban már elkapták az indiai hatóságok a BitConnect botrányt követően, akkor a Delhi reptéren találták meg. A börtönből mindössze múlt hónapban szabadult, azt követően, hogy megfizették érte az óvadékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük