Az FBI keresi a BitConnect nyomozást elősegítő károsultakat

Amennyiben Magyarországról valaki befektetett a BitConnect kriptotőzsdébe és hitelező platformba, az FBI örömmel meghallgatja a sztoriját.

Egy szerdán kirakott FBI értesítés szerint azok akik befektettek a BitConnect (BCC) tokenbe, szabad elhatározásból felvehetik a kapcsolatot a nyomozóhatósággal és leadhatják vallomásukat.

Az FBI közlemény szerint a befektetők válaszai “hasznosak” lehetnek mivel már dolgoznak az ügyön és akár a későbbiekben fel is veheti a kapcsolatot a válaszolókkal további információk érdekében.

A BitConnect kriptovaluta hitelező platformja 2018 januárban vált elérhetetlenné miután Texas és Észak-Karolina szövetségi államok pénzügyi szabályozói az oldal bezárására szólították fel az üzemeltetőket, mivel a hivatalos megalapozott álláspont szerint nem regisztrált értékpapír értékesítést hajtott végre (az egyértelmű Ponzi-séma mellett).

A felszólítás hatására a BitConnect BCC tokenje azonnal földbe állt 90%-ot vesztve értékéből. A scamcoin (azaz, átverős coin) árfolyama egyetlen hét leforgása alatt 400 dollárról 20 dollárra zuhant. Szerencsére a Coin Market Cap már nem listázza az érmét, de akit érdekel hogy nézhetett ki a BCC token árfolyam grafikonja, annak azt tanácsoljuk vessen egy pillantást a Firstcoin magyar illetőségű hasonló típusú átverésre. Valahogy így:

 

A hirtelen bezuhant BCC árfolyam több per indításához is vezetett a tulajdonosok és a közvetítőpartnerek ellen és a befektetők pertársaságokba szerveződve próbálják befektetéseik legalább egy kis töredékét visszaszerezni.

Az FBI a szerdai közleményben így foglalta összes:

“A Bitconnect akár 10 százalékos havi hozamot is ígért a befektetőinek egy többlépcsős befektetési rendszer keretében aminek alapját a befektető kezdeti befektetése adta.”

Múlt év márciusában Trevon James, korábbi BitConnect befektető és hirdető azt állította, az FBI már vizsgálja az ügyet és hogy ő már beszélt az ügynökséggel a tőzsdéről és a projektről.

“Örülök, hogy nem tudok semmit, úgyhogy ez azt jelenti, hogy nincs bizonyíték arra, hogy tudtam valamit” kommentálta Trevon James még márciusban.

2018 augusztusában az indiai Gudzsarát tartomány rendőrsége lecsukta a BitConnect India korábbi vezetőjét Divyesh Darji-t miután a csaló szökni próbált az országból.

A BitConnect nyomozás tehát beindult és most, hogy az FBI is elkezdte vizsgálni az ügyet, hónapokon belül pont kerülhet az ügy végére. Ez ugyan kevés gyógyír a milliókat bukott befektetők tízezreinek, de legalább az elkövetők ketrec mögé kerülnek.

[su_box title=”Felhívás!” style=”glass”]Magyarországnak is megvan a saját BitConnect csalása, a Firstconnect. A magyarok által szervezett és kivitelezett Ponzi-séma több ezreket károsított meg világszerte és a becsült kár, mely a magyar kiagyalók zsebében landolt, 98 millió amerikai dollár. Amennyiben tudsz Firstcoin áldozatokról, vagy épp Te is az vagy, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] e-mail címen.[/su_box]


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük