Újabb sztárokat zsarolt meg a REvil, LeBron James is köztük van

A REvil zsarolócsoport újabb sztárokat zsarolt meg. Most az énekesnőt Nicki Minaj-t és Mariah Carey-t, illetve a világhírű kosárlabda játékost, LeBron James-t célozta meg.

A REvil hacker csoport ismét lecsapott. Ezúttal azzal fenyegetőzött, hogy LeBron James-ről, Nicki Minaj-ról és Mariah Carey-ről szivárogtat ki érzékeny információkat. A támadók, akik a múlt hónapban még Madonna titkait akarták kiteregetni, most a híres kosarasról, és a két énekesnőről akarnak nyilvánosságra hozni magán jellegű dokumentumokat, amelyekért 600 ezer dollárt követelnek, állította a Variety.

A REvil állítólag a Bad Boy Records, az MTV és a Universal adatait is megszellőztetné. A Bad Boy Records adataiért 750 000 dollárért követel. Az MTV és a Universal titkos dokumentumaiért viszont 1 millió dollárt. A zsarolók külön kihangsúlyozták, hogy a bizalmas információkat tartalmazó fájlokért csak és kizárólag monero titkoscoinnal lehet fizetni.

A Variety beszámolója szerint a hackerek azt írták, hogy „szerződéseket, megállapodásokat, titoktartási szerződéseket, bizalmas információkat, bírósági tárgyalások dokumentációit, és belső beszélgetéseket tartalmazó fájlokkal rendelkezünk. A show business nem csak koncertekből és a rajongók szeretetéből áll. Nagy pénzekről, társadalmi manipulációról, a színfalak mögött zajló szexuális botrányokról, drogokról és árulásokról is szól,” írta REvil.

A csoport május 14-én a Grubman Shire Meiselas & Sacks ügyvédi iroda adatbázisába jutott be, amely a legnagyobb világsztárok jogi képviseletével foglalkozik. A hackerek ezek után megzsarolták a Grubman-t, és 42 millió dollárt követeltek Lady Gaga, Barbra Streisand és Donald Trump adataiért cserébe.

A hacker csoport május 18-án azt mondta, hogy kiszivárogtatja Madonna piszkos titkait. Akkor még bitcoint követeltek az érzékeny információkért, most viszont monero-ra váltottak, mivel azt nehezebb nyomon követni.

A DarkOwl.com szerint a támadók 3000 titkos fájlt már nyilvánosságra hoztak, amelyek Lady Gaga titoktartási megállapodásait és számláit tartalmazták.