Újra indulnak az utalások a Binance-nél

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Changpeng Zhao a Binance igazgatója bejelentette, hogy a tőzsde kész újra teljes funkcionalitással működni. Fejlesztettek az alkalmazott biztonsági technológián.

A harmadik update a Binance-tól

A Changpeng Zhao által jegyzett bejelentés szerint, keddre tervezik a ki- és beutalásokat újra elérhetővé tenni a tőzsdén. A pontos időpontot egyelőre még nem közölték, arról később adnak tájékoztatást, áll az incidens óta a tőzsde oldalán közzétett harmadik bejelentésben.

Ahogy azt már korábban megírtuk, miután több mint 7000 bitcoint, ami nagyjából 40 millió dollárt jelent hackerek elloptak a Binance-től, a tőzsde felfüggesztette a ki- és beutalásokat május 7-én.

A bejelentés szerint a Binance csapata hétvégén is az ügy megoldásán dolgozott, új biztonságtechnikai elemeket építettek be a tőzsde működésébe, illetve emellett, bizonyos részeket teljesen új alapokra fektettek. Teljes körű volt a fejlesztés, állítják. Egyes részekről későbbre ígérnek tájékoztatást, hogy mit is fejlesztettek, más részekben történt módosításokat viszont várhatóan nem fognak nyilvánosságra hozni, ezzel is védeni kívánják a tőzsdét és az ügyfeleiket.

A Binance által közzétettek szerint az incidenst előre eltervezetten egy csoport hajtotta végre, adathalászatot és vírusokat is bevetve célozták meg a 2FA kódok és API kulcsok megszerzését.

Vissza az egészet

Zhaoban felmerült, hogy a hackelésre válaszul a bitcoin blokkláncának reorganizációját vetné be, amivel heves vitát váltott ki.

A reorganizációban a bányászoknak kellene felülírni a korábban hitelesített blokkokat, bizonyos mennyiségű bitcoin fejében. Ehhez a bitcoin bányászok 51%-nak egyetértésére lenne szükség, de végül a tőzsde igazgató nem állt ki terve mellett.

Ahogy korábban megírtuk, ez szembe ment volna a tranzakciók megváltoztathatatlanságának alapelvével, valamint a bitcoin-t nagymértékű presztízsveszteség is érhette volna.

Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt.

ingyenbitcoin lastbit

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.