Fülöp-szigeteki UnionBank peso fedezetű kriptopénzt bocsát ki

A fülöp-szigeteki UnionBank a helyi pesóhoz kötött stabilcoint bocsátott ki, jelentette az FX Street. A kriptopénz az első, amit az ázsiai szigetországbeli pénzügyi intézet bocsát ki.

A PHX stabilcoint már több alkalommal be is vetették vásárlások, visszavásárlások és vállalati transzferek során.

A stabilcoin árfolyam a fülöp-szigeteki pesóhoz van rögzítve. Elsősorban a banki szereplők közötti tranzakciók lebonyolításakor fogják használni.

“A PHX egy fix árfolyamú értékőrző, csereeszköz és önvégrehajtó logikával felruházott programozható token. Segítségével transzparens és automatikus módon lehet utalásokat lebonyolítani,” nyilatkozta az UnionBank alelnöke és a Arvie de Vera üzleti csoport elnöke.

A bank célja, hogy a PHX stabilcoint minél több helyütt elérhetővé tegye a helyi bankinfrastruktúrában. Az egyelőre még nem tisztázott, hogy pontosan milyen blokklánc technológiai megoldások állnak mögötte.

Az UnionBank kifejezetten aktív az elosztott főkönyvi technológia területén és egy tesztprojekt keretében kiskereskedelmi utalások valós idejű feldolgozásával kísérletezett az Ethereum blokkláncfejlesztő ConsenSys céggel közösen.

2017-ben az UnionBank a helyi bérszámfejtő platform SALPay-yel kezdett együttműködni, hogy egy saját blokklánc tárcát fejlesszen ki.

Az Unionbank egyben az első bank az országban, ami online bankolást teszt elérhetővé ügyfeleinek. Mellette tagja az Enterprise Ethereum Alliance szövetségnek, ami vállalati blokklánc megoldásokat fejleszt az Ethereumon.

(Forrás: FXStreet)