Az Uniswap döntött: nem módosítja a díjakat

Az Uniswap kormányzó testülete elutasította azt a javaslatot, amely lehetővé tenné a DAO számára, hogy módosítsa a díjakat.

A szavazatok közel 60%-a nem támogatta azt a javaslatot, amely lehetővé tenné a DAO számára, hogy módosítsa az Uniswap díjmechanizmusát.

Az Uniswap díjak nem módosulnak

Az Uniswap közösség elutasította azt az irányítási javaslatot, amely felhatalmazza a DAO-t a díjmechanizmus megváltoztatására.

A javaslat szavazásra kijelölt időszaka március 9-én zárult le. A mozgósított UNI birtokosok 59,9%-a nemmel szavazott. A javaslat célja az volt, hogy a DAO módosítsa az Uniswap díjmechanizmusát a nagyobb rugalmasság és a protokoll esetleges jövőbeni frissítése érdekében.

A javaslatot két nappal azután lőtték le, hogy a protokoll bevételek beszedését lehetővé tevő külön javaslatot épp, hogy sikerült elfogadni.

A közösség tagjai régóta törekedtek a díjváltás aktiválására, mióta az Uniswap 2020-ban a korai felhasználók számára kiosztotta az UNI tokeneket.

Aggódnak a kockázatok miatt

A közelmúltbeli javaslat körüli viták aggodalmat váltottak ki a biztonsági és műszaki kockázatok kapcsán. Sokan féltek attól, hogy az Uniswap DAO-ja megváltoztathatja a protokoll díjmechanizmusát alátámasztó kódot.

„A frissíthető szerződések lehetővé teszi a döntéshozók számára, hogy kihúzzák a talajt a token tulajdonosok ökoszisztéma építők lába alól” – mondta Leighton Cusack, a Pool Together alapítója. “Nehéz lesz ezt a rendszert elfogadni, ha meg lehet változtatni a díjakat.”

Ha elfogadnák ezt a módosítást, minden alkalommal, amikor az alapszintű szerződéses infrastruktúra megváltozik, az egyben egy nem elhanyagolható műszaki és megvalósítási kockázatot is jelentene. Ezesetben a teljes rendszert újra kellene írni, újra kellene auditálni és újra is kellene telepíteni.

Az UNI token ára 10%-ot emelkedett az elmúlt héten a CoinGecko adatai szerint.