A világ legrégibb óra manufaktúrája blokkláncon követi nyomon óráit

Az 1775-ben alapított Vacheron Constantin svájci luxusóra gyártó blokkláncot fog használni az időmérőinek nyomonkövetésére, írta a Robb Report életmód magazin.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A vállalat papír és digitális igazolást is kiállít vintázs óráiról és a blokklánc integrációval fog extra információt biztosítani ügyfeleinek az igazolásról, beleértve az órák életútját.

Ha eleged van a reklámokból 💻, használj hirdetésblokkoló Brave böngészőt.

A Vacheron Constantin célja, hogy így vegye fel a harcot a hamisítókkal és garantálja termékeinek az eredetiségét. A közleményben ezt írja:

[Blokklánc] lehetővé teszi, hogy hamisítás rezisztens digitális eredetiség dokumentumot állítsunk ki ami az órát az termékútja során végigkíséri még akkor is, ha több tulajdonosnál is megfordul. Egy egyedi számot rendelünk az egyedi tárgyhoz, amik egymástól elválaszthatatlanok lesznek és az időmérő tulajdonságával, értékével, természetével és hitelességével kapcsolatos adatok rögzítése is így kerül rögzítésre.

A Vacheron Constantin az első a Richemont leányvállalatok sorában, ami az új technológiával kísérletezik. A Richemont vállalat úgy véli, hogy az új hitelesítési módszere forradalmasíthatja az óravásárlás és gyűjtés szektorát. Ha sikeres lesz a technológia bevezetése, akkor  több leányvállalata is követheti a Vacheron példáját, köztük a Jaeger Le Coultre, Cartier, Panerai és A. Lange & Söhne.

A héten szinten egy luxusórákhoz kapcsolódó hírről is beszámoltunk. A svájci Franck Muller egy korlátozott számban elérhető, bitcoin témájú prémium órát jelentett be.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód 🙌 Tárold a digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhozszállítás, 100+ támogatott kriptó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.