Valaki 500 ezer dollárt fizetett 0,074 BTC mozgatásáért!

A cikk írásának pillanatában az átlagos tranzakciós díj a BTC mozgatásokhoz úgy 2 dollár körül mozog. A magasabb tranzakciós díjak általánosságban az Ethereum hálózata kapcsán szoktak hírként megjelenni. Most viszont egy felhasználó súlyos hibát vétett a Bitcoin hálózatán. Ő ugyanis 1.982.108.632 satoshit fizetett 0,074 BTC mozgatásához. Tehát valamivel kevesebb, mint 2 ezer dollár megmozdításáért fizetett 510 ezer dollár körüli összeget.

A bitcoin tranzakciós díjak között igazán sokkoló egy ilyen magas díj

A tranzakció az F2Pool egyik kibányászott blokkjába került bele. Az F2Pool, ami jelenleg az egyik legnagyobb Bitcoin bányászati pool, bejelentette, hogy ideiglenesen függőbe teszik a 20 BTC-t és ha senki nem jelentkezik érte 3 napon belül, szétosztják a bányászok között. A BTC tranzakciós díjak emelkedésének egyik vezető oka a “bevésések” azaz a Bitcoin Ordinals megjelenése volt. Ezek a Bitcoin NFT-k időnként komoly fennakadásokat is okoztak a BTC hálózat teljesítményében néhány hónappal ezelőtt.

Azóta persze az érdeklődés is alábbhagyott a Bitcoin NFT-k iránt, de a tranzakciós díjak még mindig az átlagoshoz képest magasabban vannak. Érdekesség, hogy a bitcoin bányászok számára 2140-től kezdve megszűnik a BTC bányászat lehetősége. Innentől kezdve egy teljesen új világ jön majd a bányászok számára, amelyben csakis a tranzakciós díjakkal tudnak majd bevételt szerezni. Ha a világ legidősebb embereit nézzük, akkor egy mostanában született kisbabának van még esélye arra, hogy ezt meg is érje.