Partnerségre lépett az EEA és Hyperledger vállalati blokklánc megoldások fejlesztése érdekében

Az Enterprise Ethereum Alliance (EEA) és Hyperledger október elsején jelentette be társulási megállapodásukat a vállalati blokklánc elfogadottság növelése érdekében.

Az EEA egy vállalati blokklánc szervezet amit még 2017 márciusában alapított a JPMorgan, a Santander és pár kisebb pénzügyi vállalat. Elsődleges célja, a személyes adatok védelme a blokkláncokon, a skálázhatóság és a biztonságos Ethereum-alapú applikációk fejlesztése.

Brian Behlendorf, a Hyperledger ügyvezető igazgatója és Ron Resnick az Enterprise Ethereum Alliance (EEA) igazgatója egy blogbejegyzésben osztotta meg a társulás mögötti ösztönzőket:

“Segítségével még több aktív és kölcsönösen hasznos közösségi együttműködést tudunk kivitelezni eseményeken való részvétellel, tagokkal történő kapcsolatépítés során és közös, kompatibilis és kiegészítő megoldások fejlesztése terén.”

A Hyperledger Fabric vállalati blokklánc technológiáját több szektor és iparág is sikeresen integrálta. A Linux Alapítvány által indult szervezethez szeptemberben csatlakozott a FedEx cég is és így már több mint 270 logisztikai és szállítmányozó vállalatot tömörít.

“Reméljük, ez a kölcsönösen hasznos kapcsolat arra motiválja az Ethereum fejlesztőket, hogy beadják a Hyperledger és Hyperledger-tagoknak vállalati blokklánc projektjeiket elbírálásra hogy kiderüljön, alkalmasak-e a de facto szabványosításra,” tette hozzá a közös nyilatkozatban Behlendorf és Resnick:

A kapcsolat segítségével olyan kódokat írhatnak a Hyperledger fejlesztők, amik összhangban vannak az EEA specifikációkkal és egyben hitelesíteni tudják az EEA hitelesítő teszten keresztül, melynek indulása 2019 második felére tehető.

Májusban az EEA kiadott egy új szoftver stack-et az Ethereum-alapú üzleti alkalmazások specifikációjának szabványosítása céljából, valamint előrukkolt egy 1.0-ás vállalati Ethereum kliens útmutatóval 1.0-ás változatával mely révén interoperabilitás érhető el azon vállalatok között melyek Ethereum-alapú blokklánc megoldásokat fejlesztenek.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük