Elindult a Wikipédia blokklánc alapú versenytársa, az Everipedia

Elindult a decentralizált enciklopédia startup, az Everipedia mainnetes változata.

A blokklánc alapú Wikipedia versenytárs Everipedia augusztus 9-én jelentette be a mainnet rajtot. Az alapötlete a platformnak, hogy IQ tokenben részesül az, aki cikkeket ad és szerkeszt a platformon és ezért cserébe a felhasználók szavazati jogukkal részt vehetnek a hálózat kormányzásában.

Az Everipedia fejlesztők reménye, hogy ezzel a modelltípussal biztosítani tudják a platform adomány és reklámmentes működését és függetlenségét. Egy időben a decentralizált mivolta miatt a platformot nem lehet cenzúrázni.

Az Everipedia korábban bárkinek elérhető volt internetkapcsolattal, de a mainnet indulásával a hagyományos web host szolgáltatásról teljes mértékben a blokkláncra kerül fel amihez új url is társul.

A platform az EOS blokklánc architektúráját használja, amire a migráció az év elején került sor.

Az EOS indulás után az Everipedia egy IQ token airdroppot is tartott és bárki, akinek volt EOS tokenje IQ tokenben részesülhetett.

A startup egyik legnagyobb szószólója a Wikipédia társalapító Larry Sanger aki egyben mint információs vezető vesz részt a munkában.

Sanger egy közleményben méltatta az indulást: “megelégedettséggel tölt el, hogy bemutathatjuk a minimális életképes hálózatunkat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy első alkalommal készítsenek decentralizált módon cikkeket és szavazzanak értékükről.”

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.