Valójában ekkor kezdődik majd csak el az altcoin szezon

Az igazi altcoin szezon kezdetének felismerése olyan mint, amikor észreveszed a következő hullámot a viharos tengeren. Bizonyos mutatók azt sugallják, hogy a piac jelentős elmozdulás előtt áll, a Bitcoin dominanciája pedig egy szélesebb altcoin szezon felé halad.

Az olyan neves elemzők, mint Michaël van de Poppe és Josh Olszewicz betekintést nyújtanak ennek az átmeneti időszaknak a mechanikájába. A piaci ciklusok, a technológiai fejlesztések és a gazdasági események kulcsfontosságúak lehetnek az altcoin szezon katalizálásában.

Mikor kezdődik az altcoin szezon?

A Bitcoin BTC Price BTC Price legutóbbi árfolyam emelkedése 25 000 dollárról 53 000 dollárra jelentősen felkeltette a piac figyelmét. Azonban már jelentkezik a lokális csúcs, és az altcoinok irányába történő elfordulás. Van de Poppe megjegyezte, hogy az Ethereum erősödése ennek az elmozdulásnak az előfutára, kiemelve a közelgő Dencun frissítést és az azonnali tőzsdén kereskedett alap (ETF) megjelenésének lehetősége jelentősen csökkentheti a tranzakciós költségeket és növelheti az Ethereum hasznosságát a jövőben.

Ez a technológiai ugrás felpezsdítheti az Ethereum ökoszisztémáját, és vonzó befektetési csomóponttá teheti a kapcsolódó altcoinokat is.

Az Ethereum árfolyamának utol kell érni a valós értékelését, ami valahol 3800-4200 dolláron áll, ha a Bitcoin árfolyam ciklikusságának azonos szakaszában jár. Amikor a Bitcoin konszolidálni fog, a pénz az Ethereum felé fog elmozdulni

– mondta van de Poppe.

Az altcoin szezon vagyis az altcoin évszak, altcoin tavasz koncepciója 2017-es kezdete óta van a köztudatban. Ez már nem csak az általános piaci fellendülésről szól, hanem az ökoszisztémákba történő ígéretes befektetéseket is magában foglalja. A Solana, az Injective Protocol és a Render Protocol élenjárónak bizonyult a mostani ciklusban, amelyek már most profitálnak a jelenlegi piaci dinamikából.

bitcoin dominancia

Van de Poppe szerint a Bitcoin felezését követő altcoin szezon valószínűleg ezeknek az ökoszisztémáknak kedvez majd. Különösen az Ethereumnak, tekintettel arra, mennyire alulteljesített az árfolyam az utóbbi időszakban szöges ellentétben azzal mekkora fejlesztésekre került sor az elmúlt években.

Most tehát az Ethereum altcoinjainak szezonja előtt állunk.

A Bitcoin dominanciája minden ciklusban a felezés előtt tetőzött. És ez után indulhat meg az altcoinok új évada. Ez érthető is, mivel a befektetők a Bitcoin birtoklásából származó nyereségüket más eszközök felé fordítják, azért, hogy magasabb megtérülést generáljanak, mivel már nincs több olyan esemény, amely a Bitcoin iránti bizalmat erősítené.

Ciklikusság az altcoinok piacán

Hasonlóképpen, egy másik elemző, Josh Olszewicz is rámutatott a korábbi ciklusokban kirajzolódó mintára. Az altcoinok teljes piaci kapitalizációja – a Bitcoin kivételével – hajlamos utolérni és felülmúlni a Bitcoin piaci kapitalizációját a felezés után. Ez a jelenség azért jelentős, mert szemlélteti a befektetői hangulat és a tőkeallokáció változását a kriptopiacon.

A felezési esemény, amely során felére csökken a Bitcoin bányászatának jutalma, a korábbi ciklusok alkalmával megelőzte az altcoinok teljesítményének növekedését. Ennek részben az az oka, hogy a csökkent Bitcoin jutalom gyakran arra készteti a befektetőket, hogy magasabb hozamot keressenek a volatilisabb altcoinokban.

Olszewicz kiemelte a „kriptovagyon-effektus” fontosságát is. Eszerint a Bitcoinba beáramló tőkét a felezési esemény körül az altcoinokba helyezik át. Ezt az átmenetet segíti a Bitcoin megnövekedett likviditása és jövedelmezősége, ami a felezés utáni volatilitás stabilizálódásakor diverzifikációra ösztönzi a befektetőket.

Olszewicz szerint az Ethereum ETF-ekre való várakozás is tovább katalizálhatja ezt az elmozdulást. Ezért az ETF-tőkét át kell irányítani a Bitcoinból az altcoinokra, és fel kell erősíteni a „kriptovagyon-effektust”.

A kriptovaluta befektetések spekulatív jellege ellenére Van de Poppe és Olszewicz meglátásai a piacon való navigáció kiszámított megközelítését hangsúlyozzák. A közelgő altcoin szezon kihasználásának kulcsa a Bitcoin konszolidáció jeleinek, az Ethereum technológiai fejlődés hatásának és a piaci ciklusokat befolyásoló tágabb gazdasági mutatók felismerésében rejlik.