Venezuela szintet lépett a petró-átveréssel

Miközben az infláció 1 000 000 százalékon áll, a lakosok utcai állatok elfogyasztására vannak rákényszerítve, hogy éhen ne halljanak, a venezuelai elnök, Nicolas Maduro unokafivéreit 800 kg kokain USA-ba csempészésével fogták el, itt az újabb döfés: mostantól az állami szintű átveréssel, és a kriptoközösség által is megvetett petróban utalják a nyugdíjakat.

A helyi híroldal, a Caracas Chronicles jelentése szerint, a kormány pertóra konvertálta minden nyugdíjas ellátását.

A sokak által hétmérföldes állami mutyinak titulált petrót többször elindították, majd újra elindították, majd bevezették az állami szférában mint fizetőeszköz mialatt az egészről kiderül, hogy nem más, mint egy államilag finanszírozott ICO-átverés.

Szerencsére a venezuelaiak sincsenek oda a nemzeti kriptopénzért, amit bizonyít a rekordon lévő bitcoin vásárlási kedv a direkt bitcoin adásvételt segítő Local Bitcoins adatai szerint.

A petró nem ér semmit, még az olaj fedezet ígérete ellenére se. Az emberek többsége azt se tudja hol vagy hogyan lehet elkölteni azt, vagy éppen mi a pontos értéke.

Az ilyen váratlan húzások nem számítanak újdonságnak Maduróéktól és korrupt csapatától. Még augusztusban döntöttek úgy, hogy annyira megerősítik a határőrizetet, hogy még véletlenül se tudják az állampolgárok elhagyni az országot, vagy ha mégis, akkor petróban kell az útlevelüket is kiváltani.

Elméletben az ország nyugdíjasai visszaválthatják a petróikat bolivárra és azt felvehetik az automatákból, ha netán készpénzre van szükségük. De természetesen mindezt úgy, hogy közben az egész eljárást egy hosszas, bürokratikus és bonyolult folyamattá alakították. Ennyit a privát blokkláncú nemzeti kriptopénzekről.

A monetáris kudarc újfent rámutat az apolitikus és semleges bitcoin előnyére, melyet nem tud ellenőrzése alá vonni egyetlen állam sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük