Venezuela szolgálatba állította az első Bitcoin szatellit node állomását


Venezuela szolgálatba állította az első Bitcoin szatellit node állomását, amely képes a tranzakciók feldolgozására internetkapcsolat nélkül is.

A venezuelai ‘űr node’ megvalósítását Anibal Garrido és csapata, az Anibal Cripto vállalta fel. Ők a Blockstream technológiáját használták fel, amely képes a szatellitekkel való kommunikációra. Ebben az esetben az EUTELSAT-11-ra csatlakoztak rá, és ez közvetíti az adatokat az alkalmazások között az online kapcsolat hiányában is. Ez egy hatalmas előrelépés egy olyan ország esetében, ahol az internetes infrastruktúra enyhén szólva is hagy kívánnivalót maga után.

Az ötlet amúgy a Cryptobuyer-től származik, egy latin-amerikai startuptól, amely kriptovaluta alapú fizetési szolgáltatásokat kínál.
Venezuelában kezdtünk el dolgozni, mert nyilvánvaló volt, hogy a hálózati problémákat javítani kell, és a Cryptobuyer mindig keresi a megoldásokat hasonló esetekre, és minden eshetőségre készen áll,” magyarázta Jorge Faria, a Cryptobuyer CEO-ja.

A földi node-ok az adatcsomagokat a szatellittől kapják meg egy direkt kapcsolaton keresztül, amit a Blockstream biztosít, magyarázta Anibal Garrido. Terveik szerint a fejlesztés következő fázisa az lenne, hogy egy mesh hálózatot építenek fel, amely képes lenne az adatok továbbítására különféle eszközök között.

Az első node antennát Valenciában telepítették, és még két antennát fognak felszerelni a fővárosban, Caracasban és Puerto Ordazban. A Cryptobuyer azért választotta Valenciát, mert a város és környéke egy elég jól iparosított terület, de nincs sok magas épülete, amely blokkolná a jelet.

Venezuelában az egyik legnagyobb a Bitcoin használat a világon

Ez lenne tehát egy ambíciózus projektnek az első állomása, amely arra törekszik, hogy a Bitcoin használhatóságát javítsa egy olyan országban, ahol a technológiai infrastruktúra elmarad az átlagtól. Az internet sebessége az egész kontinensen az egyik leglassúbb. A villamos hálózat is rossz állapotban van, gyakoriak az áramkimaradások és lekapcsolások.
Farias véleménye szerint az antennák azonban lehetővé teszik, hogy Bitcoinnal lehessen fizetni olyan helyeken is, ahol nincs internet. Ezért is fontos a mesh rendszer kiépítése, hogy a lefedettséget növelni tudják, és jobban tudjanak kommunikálni a Blockstream szatellit rendszerrel.

A pragmatikus okok mellett, Anibal azért is tartja Venezuelát jó választásnak, mert az ország a legjobb példa arra, hogyan tud megvalósulni Satoshi Nakamoto víziója.

A projekt demonstrálni szeretné a Bitcoin protokoll minden jellemzőjét: nyitott természete korlátozások és határok nélkül. Emellett Venezuela úttörő Latin-Amerikában és a világon az ilyen típusú alkalmazások és technológiák használatában, amelyet nem lehet erővel szabályozni.”

A politikai és gazdasági problémák ellenére Venezuela az első helyen áll a dél-amerikai országok rangsorában a kriptovaluta adoptáció területén. Képzeljük csak el, mennyire fog ez a terület fejlődni, ha megkerülve az internetet is tudnak majd Bitcoinnal fizetni.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.