Venezuelában sorra dönti a rekordokat a bitcoin vásárlás

Venezuelában újra rekordot döntött a bitcoin (BTC) adásvétel értéke. A decentralizált, politikamentes kriptovaluták sokak számára az egyetlen értékőrzőt jelentik a nemzetközivé dagadó politikai felfordulás és hiperinfláció közepette.

17.1 milliárd bolivárt váltottak bitcoinra a múlt héten

Coin Dance adatai alapján február 2.-ig 17.1 milliárd bolivárt váltottak BTC-re.

A váltási láz már két héttel ezelőtt is csúcsra járt, de a friss adat még azt is túlszárnyalta 1.2 milliárd bolivárral (VES).

Bitcoinra átszámítva az összeg 1972 BTC-t jelent, mialatt egy héttel korábban az érték még csak 1806 BTC volt.

Az ugrásra már a hatóságok is felfigyeltek ugyanis az ország egyik kriptós híroldalának jelentése szerint nem csak a decentralizált fizetőeszközök váltását szankcionálhatnák, de a hatóságok akár a bányászhardvereket is einstandolhatnák. Mindemellett még akár 18 000 dollár bírság megfizetésére is kötelezhetik a szabálysértőket:

“Azok, akik bármilyen kriptovaluta vagy (Petro) tevékenységet végeznek, beleértve a bányászatot is, az irányító testület megfelelő felhatalmazása nélkül, és megsértik a jelen szerződésben előírt egyéb követelményeket, a rendelet értelmében 100–300 (Petro) egyenértékű bírságot kötelesek fizetni.”

A lépéssel a venezuelai hatóságok abszolút kontrollal rendelkeznének a helyi kriptotőzsdék és más kriptovállalkozások felett, de a finn székhelyű Localbitcoins váltó bedarálása teljességgel lehetetlen.

Ugyan blokkolhatják az oldalt az országban, de aki továbbra is Localbitcoinson kíván bitcoint adni vagy venni, annak csak egy megbízható VPN kapcsolatra lesz szüksége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük