Vestchain: 382%-os növekedés – átverés lenne ez a kriptovaluta?

A Vestchain betört a top 100 kriptovaluta közé miután az elmúlt 24 órában 382%-os növekedést ért el. A piaci kapitalizáció alapján a csúcson a top 40-be is bekerült. Néhány figyelmes felhasználó azonban észrevett egy pár aggodalmat keltő részletet a projekttel kapcsolatban.

Hamis nevek, hamis képek?

A Vestchain 2018 júliusában indult el, és első hat hónapjuk meglehetősen pozitív visszajelzéseket hozott a csapatnak. Most azonban a Bitcointalk.org egyik fórumán olyan híresztelések és bizonyítékok kerültek napvilágra, amik megkérdőjelezik az egész projekt valóságalapját.

A fórumbejegyzésben ugyanis azt állítják, hogy a honlapon a csoport „A csapatunk” nevű szekcióban hamis képeket és hamis neveket használt a tagok bemutatására. A bemutatott képeket ugyanis máshol is megtalálta az egyik felhasználó, aki egy kicsit utána kutatott a dolognak. És nem máshol lelt rájuk, mint az orosz közösségi média oldalakon.

A vállalat CTO-ja és társalapítója, Shawn Carter például az egyik közösségi oldalon szerepel ugyanazzal a képpel. Ott azonban már Cyril Kovalnak hívják. Hasonlóan megtalálták a Business Developmenttel foglalkozó Darrell Lee képét is: ő Roman Gritsenko név alatt jelent meg egy másik oldalon.

VestChain: 382%-os növekedés – átverés lenne ez a kriptovaluta?

A képek nem teljesen ugyanazok, annyit változtattak éppen, hogy tükrözzék, és bizonyos szűrőkel lássák el azokat. Ez azonban koránt sem volt elég, és szabad szemmel is látszik az egyezés.

Shawn, az orosz Vestchain társalapító

A Vestchain reakciója

A Vestchain azonban nem szaladt el fülét-farkát behúzva – reagált a fórumon a híresztelésekre.

Itt olvashatjátok reakciójukat:

„A Csapatunk szekció csak néhány napja került fel a honlapunkra, és jelenleg tesztmódban van. Az összes fotó, kereszt- és vezetéknév nem létező. A legjelentősebb hibánk az, hogy nem nyitottuk meg hamarabb a tesztmódot a honlapon. Jelenleg a Csapatunkról szekciót lezártunk, fejlesztés alatt áll. Hamarosan frissíteni fogjuk ezt a részleget is.”

Most már tényleg nem elérhető ez a rész a honlapon – ez a válasz azonban nem sok embert nyugtatott meg. Aki érdekelt a Vestchain projektben, mindenképpen csekkolja le a fórum bejegyzéseit. Akit pedig a gyakori kriptovalutás átverések érdekelnek, az itt olvashat többet a témáról.

A Vestchain egyébként az elmúlt 24 órában a 206 millió dolláros piaci kapitalizációt is elérte. Jelenleg egy coin ára a 0,01 dolláros határ közelében mozog, a market cap pedig 80 millión állt meg.

Ne dőlj be a kriptopénz és ICO átveréseknek. Itt van pár hasznos tipp!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük