Vezető dél-koreai bankok is profitálni akarnak a kriptovalutákból

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kriptovaluta letétkezelő szolgáltatás indítását tervezi több vezető dél-koreai bank.

Folyamatosan emelkedik a kriptovaluták iránt érdeklődő kisbefektetők és vállalatok száma, és ahogy maturál a szektor, úgy kezdik a hagyományos bankok is felismerni a bennük rejlő potenciált. Dél-Koreában több vezető bank tervez letétkezelő szolgáltatást indítani a kriptovaluta tulajdonosoknak.

A bankok megnövekedett ügyfélkeresletre és diverzifikációra hivatkoznak a kriptók iránti érdeklődésük alátámasztására. A top 5 helyi bankból – amik több mint 1200 milliárd dollár ügyfélletétet kezelnek – 4 aktívan fejleszti blokklánc technológiai megoldását: a Woori, Shinhan, Kookmin és Nonghyup bankok.

A Shinhan és Woori még azelőtt bejelentette kriptovaluta letétkezelésre vonatkozó terveit, hogy a kormány konkretizálta volna a jövő évre tervezett kriptovaluta szabályozási törvényét. A törvény egyébként szabályozná a kriptók utáni adózást, a tranzakciók jelentését és engedélyhez kötné a kriptovaluta alapú szolgáltatások nyújtását, mint ami a letétkezelés is.

A NH Nonghyup Bank és a Kookmin Bank már aktív blokklánc fejlesztő csapatot fizet a letétkezelési szolgáltatása indításához, írja a dél-koreai MTN híroldal.

A Shinhan pedig már 2017-ben elindította kriptovaluta letétkezelési szolgáltatását, de fel kellett függesztenie miután a pénzfelügyelet felszólítást küldött neki, hogy állítsa le.

>>Válts kriptovalutákat a CoinCashnél. Kattints a részletekért!

Letétkezelésen a digitális eszközök tárolását és kezelését értjük egy harmadik fél, mint például egy bank által. Alapesetben nincs szükség bank bevonására a kriptovaluták tárolásakor, hiszen elég egy szoftver letöltése, a privát kulcs elrejtése és a tárcacím ismerete. Azonban a digitális analfabéták és a nagyobb pénzügyi felelősség tudatával nehezen megbirkózók számára továbbra is kihívás a digitális eszközökkel való bánásmód, így a bankok Dél-Koreában felismerni látszanak a bennük rejlő extra bevételi forrást.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.