Világgazdasági Fórum: tetszik vagy sem, jön az új világrend

Az ezen a héten megrendezésre kerülő 2023-as Világgazdasági Fórum (WEF) gyűlésén a befolyásos vezetők felvázolták tervüket, miszerint egy „új világrend” megteremtése van napirenden.

A megjegyzést Pakisztán külügyminisztere, Bilával Bhutto Zardári tette az éves rendezvényen, reményei szerint ugyanis ezúttal egy új szabályokon alapuló világrendet építhetnek fel, amivel együtt a globális Dél és a fejlődő országok véleményét is meghallgathatják.

„Sok vita folyik arról, hogy miként fog kinézni az új világrend… Hogy hogyan dolgozunk majd az új normatív nemzetközi rend megteremtéséért, amely lehetővé tenné számunkra, hogy civilizáltan kezeljük nézeteltéréseinket és vitáinkat. Jelenleg olyan időket élünk, hogy ma még nem vagyunk képesek megalkotni az új Helsinkit, de a jövőben… Nemzetközi szinten is meg kell javítanunk intézményi rendünket, hogy kezelni tudjuk a panaszokat” jelentette ki a külügyminiszter.

A rendezvényen továbbá szó esett arról a résztvevők által hangsúlyozott problémáról is, miszerint az országok saját szuverenitásukat az „új világrend” érdekei fölé helyezik. Az „új világrend” alatt egyébként többek között úgynevezett 5 perces városokat értik, ahol kizárólag szél- és napenergiát fognak használni.

De szóba került az is, hogy a jövőben nem fognak már az utakon autók közlekedni, és hamarosan tömegesen fogják használni az agyi implantátumot, hogy „dekódolni tudják az összetett gondolkodást” és több adatot tudjanak gyűjteni az emberekről.

Digitális adatbázis készül továbbá annak nyomon követésére, hogy ki kapta meg a védőoltást, mivel a résztvevők szerint újabb „COVID méretű” világjárvány közeleg.

A „dezinformáció” terjesztése, de a szólásszabadság is repül a kukába.

Épülőfélben van egy környezetvédelemre irányuló világvallás.

A Világgazdasági Fórumon elhangzottak ugyanakkor sokaknak szúrja a csőrét, Elon Musk például Twitteren keresztül reagált a globális elit elképzeléseire:

A WEF egyre inkább egy nem megválasztott világkormánnyá válik, amelyet az emberek soha nem kértek és nem is akartak” – írta.