Villámcsapás-szerűen megduplázódott a kriptovalutákat birtokló nők száma Ausztráliában

Az ausztrál nők körében egyre közkedveltebbé s egyúttal elterjedtebbé is váltak a kriptók az elmúlt időkben. Ezt a tényállást az IRCI (L’Independent Reserve Cryptocurrency Index) állapította meg, több hasonló tényező mellett. A felmérés szerint 2020 és 2021 között megduplázódott azoknak a nőknek a száma, akik valamilyen formában digitális eszközökkel rendelkeznek. 

Számszerűleg a szóban forgó érték a 2020-as eredményhez képest, ami 10.1% volt, ténylegesen a duplájára nőtt. A 2021-es év során már 20%-ra rúgott azon hölgyek mértéke, akiknek kriptó van a birtokában. Különben összességében az ausztrál lakosság 28.8%-a van jelen a kriptovaluta szektorban. Ez az érték is rendkívül megnövekedett, ugyanis 2020-ban mindössze 18.4% volt.

A kenguruk földjén egyébként még mindig a kriptók zászlóshajója, vagyis a Bitcoin, a legnépszerűbb digitális valuta. Az ország lakosságának 89.1% van tisztában a BTC létezésével, illetve 21.1%-uk már vásárolt is belőle korábban.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a kriptovaluta adoptáció az esetek 47.5%-ában úgymond “szájról szájra” terjed, mivel a legtöbben családtagjaik és barátaik példáján felindulva fektetnek kriptóba.

A szkepticizmus viszont természetesen az ausztrálok körében is élénken él, hisz 36.5%-uk a lehető leginkább elkerüli a digitális eszközök piacát. Mindezt az ágazat kiszámíthatatlanságával és hullámzó mivoltával magyarázzák.

Visszatérve a nők perspektívájára, nem pusztán arról van szó, hogy beléptek a piacra, de aktívan kereskednek és bizniszelnek is a kriptókkal. Az eToro nemzetközi tőkeközvetítő vállalat adatai szerint az erősebbik nem körében a Bitcoin és az Ethereum a vezető kriptovaluták. Olyannyira, hogy 1 év leforgása alatt 15%-kal növelték meg a BTC beruházások mértékét, míg az ETH esetében 12%-kal.

Nők a kriptotérben

A kriptós nők bekeményítenek

Jane Hume, ausztrál szenátor és a digitális gazdaságért felelős miniszter, nemrégiben több pozitív kijelentést is tett a kriptókra vonatkozólag.

„A blokklánc technológián alapuló decentralizált pénzügyek nagyszerű lehetőségeket rejtenek magukban. Ausztráliának pedig nem szabad lemaradnia a fejlődésben.”

Azonban nem csupán Ausztráliában gyarapszik erőteljesen a kriptóban érdekelt nők száma, hanem bizony kicsiny hazánkban is. Magyarországon is egyre több hölgy szánja el magát a kriptovalutákba való beruházásra. Akinek felkeltette az érdeklődését a magyar nők helyzete és úgy ámblokk a nők szerepe a kriptotérben, az okvetlenül hallgassa meg a BitcoinBázis erről szóló podcastjét!