Vissza a jövőbe: egy trader 100 000 dollárért adott ki rendelést 1 litecoinra

Ez már a második eset a Binance tőzsdén, hogy valaki benézte a számokat. Egy névtelen kereskedő közel 100 000 dollárt fizetett egyetlen darab litecoinért. Egy nappal korábban pedig egy másik felhasználó 400 000 dolláros rendelést, ~17 000-szeres vásárlási árat, adott ki egy tokenre. A tőzsde még nem kommentálta a kivételesnek számító kereskedői bakit.

Balszerencsét hoz a PAX a kereskedőknek

A kétszer is bekövetkezett bakiról nehéz kideríteni, hogy a traderek valóban százezres nagyságrendű veszteségeket kellett hogy elkönyveljenek, vagy megúszták egy megbízástörléssel, vagy nem elegendő letét hibaüzenettel, de ha bekövetkezett, akkor az sem tiszta, hogy egy akkora tőzsde, mint a Binance, hogyan engedhet meg ilyen emberi hibákat.

Szeretnél 100 000 dollárnál olcsóbban Litecoint venni? Most még megteheted! Olvasd el az útmutatónkat.

Az első eset bekövetkezte után, mialatt a közösség egy Binance kommentre várt, került sor az újabb gyanús ügyletre, ahol a delikvens trader Paxos stabilcoinban 1 litecoinért (LTC) 99997.99 dollárt fizetett. Charlie Lee Litecoin bizonyára örült volna, hiszen több mint 1000x növekedést jelentene a pixelidőkor 88 dolláron kereskedő digitális eszközért. A Binance kereskedési naplója szerint az ügylet május 14-e hajnali óráiban történt.

Az ominózus litecoin ügylet, mely 100 000 PAX-ba (100 000 USD) került

Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt.

Morcos a közösség, bajt sejt a háttérben

3 nap alatt másodjára is bekövetkező hibás kereskedési ügylet miatt a Twitter kriptonépe arra kezdett el gyanakodni, hogy a 100 000-res LTC ugrás adathiba eredménye.

Megint mások szerint viszont csak egy tapasztalatlan kereskedőről van szó.

Az incidens mindenesetre nem befolyásolta a Binance kereskedési volumeneit, de annál inkább kihatással lehet az egyébként sem túl jó bőrben lévő Binance reputációjára. Egy hét sem telt el ugyanis azóta, hogy Changpeng Zhao Binance CEO bejelentette, hogy 500%-ban maximalizálták a piaci ártól való eltérés nagyságát megbízásonként.

Viszont a legutóbbi esetet mintha nem érdekelte volna az elviekben 500%-os limit, mivel a litecoin ugrás közel 11 000%-ot jelent kissé árnyékot vetve a tőzsde által bevezetett eltérési limit hatékonyságára.

Hasonló deviációs limitet másutt is bevezettek már, mint például Indiában, ahol a kriptopénz kereskedők többsége még csak a bébilépéseit totyogja a bitcoin tőzsdéken. A Koinex 50%-ban határozta meg az értéket, ami annyit jelent, hogy a kiadott megbízás vételi/eladási ára nem térhet el 50%-kal nagyobb mértékben az aktuális piaci ártól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.