Ellopta, majd később visszaadta a hacker a kriptovalutákat a Huobinak

Még korábban számoltunk be róla, hogy a Huobi kriptotőzsdéhez tartozó forrótárcát tört fel, és az azon tárolt 8 millió dollár értékű ETH-t lopott el egy hacker. Nemrég viszont pozitív fejleményeket hallhatunk az eset kapcsán, ugyanis sikerült visszaszerezni az eltulajdonított digitális eszközöket.

A támadás után a Huobi felvette a hackerrel a kapcsolatot, majd hosszas tárgyalásokat követően sikerült megegyezni vele az eltulajdonított kriptovaluták visszaszolgáltatásáról. A fejlemények szerint az győzte meg, hogy a kriptotőzsde a digitális eszközökért cserébe 250 ETH jutalmat ajánlott fel neki.

Justin Sun, a Huobi befektetője a Twitteren jelentette be a hírt, és elégedettségét fejezte ki, hogy a tettes helyes döntést hozott azzal, hogy elfogadta a vállalat ajánlatát.

A hackertámadás még szeptember 25-én történt, mikor a tettes feltörte a kriptotőzsdéhez tartozó egyik forrótárcát. A jogsértés ellenére a Huobi biztosította ügyfeleit, hogy az ellopott mennyiség viszonylag kicsi volt a teljes eszközállományhoz képest, amelynek értéke 3 milliárd dollárra tehető. A vállalat az eltulajdonított mennyiség 5%-ának megfelelő jutalmat ajánlott fel, hogy ösztönözze a hackert az eszközök visszaszolgáltatására. Emellett figyelmeztette őt, hogy a bűnüldöző szervek bevonásra szánják el magukat, amennyiben az ajánlatot egy héten belül nem fogadja el.

Az eset kimenetele rávilágít az egyre növekvő trendre, ahol a cégek inkább tárgyalnak a hackerekkel az ellopott pénzeszközök visszaszerzése érdekében, ahelyett, hogy kizárólag a hatóságokra hagyatkoznának.

Az Immunefi júliusi jelentése szerint az év második negyedévében 63%-kal nőtt a blokkláncokat meghackelők száma az előző év azonos időszakához képest. A kutatásból megtudhatjuk, hogy a DeFi platformok voltak az elsődleges célpontok, melyeknél 79 incidens történt, 228 millió dolláros veszteséget okozva számukra. Ezzel szemben az olyan központosított tőzsdék, mint a Huobi Global, ugyanebben az időszakban mindössze két incidens során 37 millió dollárnyi veszteséget szenvedett el.