Visszaszerezte vezető pozícióját John McAfee a Ghost projektben

John McAfee bejelentette, miszerint újra ő felel a Ghost nevű kriptoprojekt fejlesztéséért. Korábban a vezetéssel való nézeteltérései miatt hagyta ott a csapatot.

Twitter-oldalán az alábbit írta:

„Visszatértem, hogy irányíthassam a GHOST fejlesztését. A vezetés és köztem lévő viszály már a múlté. Az a bejelentés, hogy nemsokára privát stabilcoint fogunk kibocsátani, új korszakot jelent majd a kriptoüzletek tekintetében.”

Augusztusban McAfee még arról számolt be, hogy a vezetéssel való vitái miatt otthagyta a projektet.

A valódi okok azóta sem kerültek tisztázásra. A mostani visszatérésből adódóan még az is lehetséges, hogy csak a jövőt illető kérdésekben voltak egyet nem értések.

Kapcsolódó: Eddig tartott John McAfee titkoscoin terve: otthagyta a Ghostot

A dolog érdekessége mindössze annyi, hogy egészen McAfee tweetjéig senki nem tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy a Ghost stabilcoin elindítását tervezné.

Amit eddig tudtunk, az nagyjából annyi, hogy a Ghost a PIVX, egy nagyon volatilis természetű kriptopénz forkjával jött létre. Célja, hogy egy anonim tranzakciók végrehajtására szánt proof-of-stake privátcoin lehessen.

A lépés mindenesetre nem meglepő, hiszen McAfee korábban már többször is úgy hivatkozott a projektre, mint egy csereeszközként funkcionáló kriptopénz, nem pedig mint értéktároló.

Érdemes kiemelni, hogy júliusban ugyanez az influencer még negatív ítéletet mondott a Bitcoin felett, ennek oka viszont minden bizonnyal az volt, hogy az emberek megfeledkezzenek merész árfolyamjóslatáról, amelynek az idei év végén kellene beteljesülnie.

McAfee börtönben

A meglepő tény az az, hogy McAfee jelenleg is egy spanyol börtönben tartózkodik arravárva, hogy kiadják az Egyesült Államoknak.

Kapcsolódó: Cellájából tweetelt a Spanyolországban rács mögé került McAfee

Twitter-fiókját egy olyan csapat kezeli, akik továbbra is minden nap posztolnak, így tehát nehéz felfogni, hogyan lenne képes a Ghost vezetésére a rácsok mögül.

Vannak, akik elképzelhetőnek tartják azt is, hogy valaki más állhat a történet mögött, és hogy McAfee szerepe annyira nem is kritikus, mindössze névleges.

Ha a projekt megengedi magának, hogy a jelenlegi prominens tagjai között egy börtönben lévő személy is szerepeljen, akkor annak a személynek a szerepe minden bizonnyal csak marginális lesz.

(Forrás: Bitcoin.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.