McAfee ismét visszatért az 1 millió dolláros bitcoin árfolyam jóslatával

McAfee továbbra is tartja az 1 millió dolláros bitcoin árfolyam jóslatát 2020-ra, most azt is elmondta miért gondolja, hogy ennyit fog érni a bitcoin jövőre.

Van aki sosem adja fel

A korábbi kiberbiztonsági programozó, aki nem mellesleg a 2020-as amerikai elnökválasztáson is indul, ismét nyilatkozott róla, miért gondolja, hogy 1 millió dollár lesz a bitcoin árfolyam 2020 végére.

“Azt mondtam 1 millió dollárt fog érni [a bitcoin] és tartom ezt most is!”

McAfee a Forbesnak adott interjújában kitért rá, hogy miért is gondolja, hogy 1 millió dolláros bitcoin árfolyammal kell számolni a jövőben.

Szerinte az árfolyam növekedés mögött a fix összegű, 21 millió darabos kínálat áll, mely egyre csak felfelé fogja hajtani a bitcoin árfolyamát. Elmondása szerint a 21 millió bitcoinból már 7 örökre elveszett, sőt, ha Satoshi halott, akkor még pár millió szintén. Mivel pedig egyre kevesebb adódik hozzá a kínálathoz is arányosan, ezért az árfolyam is egyre magasabbra és magasabbra emelkedik majd.

Egy korábbi interjúban már kifejtette McAfee, hogy számára a bitcoin leginkább az értékállóságot testesíti meg. Szerinte a többi altcoin, mint például a stabilcoinok vagy az anonimitást hangsúlyozó érmék jobban használhatóak tranzakciós szempontból.

Érdekes időpontban került elő McAfee jóslata, a napokban ugyanis jelentősen zuhant a bitcoin árfolyama és már bőven 10 ezer dollár kereskedik a legnépszerűbb kriptót. Ennek ellenére, még a mostani árfolyam szinten is 27%-os erősödésen van túl idén a bitcoin, ha az elmúlt egy éves időszakot tekintünk.