Visszavonulót fúj Craig Wright a múlt évi Hodlonaut-botrány után

Kedvenc Satoshi Nakamoto imitátorunk visszavonta a Blockstream CEO Adam Back ellen beadott keresetét és még a felmerült jogi díjakat is kifizette.

Wright még a múlt évben perelte be Backot, ám januárban visszavonta azt fizetve az összes jogi költséget. Back tegnap tweetelte közzé, hogy Wright visszavonta a keresetet 6,666 fontot fizetve neki a jogi költségekre.

Wright múlt évi áprilisban kezdett jogi ámokfutásba, feljelentvén Backot, Vitalik Buterint, Roger Vert és Peter McCormack influenszert miután ők az emlékezetes Hodlonaut-botrány során egységesen titulálták Wrightot csalónak és imposztornak.

Wright az Egyesült Királyságban adta be keresetét, ahol a rágalmazás elleni törvények szigorúbbak, mint a világ többi pontján. Ott ugyanis a rágalmazónak kell bizonyítania, hogy igazak, illetve hamisak az ellene felhozott vádak, sem mind a rágalmazottnak. Wright a Hodlonaut nevű Twitter-fiók anonim tulajdonosa és Roger Ver elleni vádjait azonnal dobta a bíróság, mert ők nem az Egyesült Királyságban élnek.

Back azzal ‘rágalmazta’ Wrightot, hogy hazudik mikor azt állítja, ő a Bitcoin feltalálója, Satoshi Nakamoto, sőt, állítása szerint hamis evidenciákat prezentált igaza bizonyítására.

Amikor a per elindult, a Coingeek alapító milliomos, Calvin Ayre még azt írta Twitterén: “Adam Back megkapta Craigtől a levelét, szóval neki is lehetősége lesz, hogy UK bíróságon eskü alatt valljon. Biztos örül, különösen, ha figyelembe vesszük milyen hangos volt a véleményével.”

Back tweetfolyama szerint április 23-án kapta meg a periratot, azonban a pert hivatalosan júniusban indították meg és csak júliusban adták be a dokumentumokat. Védelmére egy londoni ügyvédi irodát kért fel, ahogy Peter McCormack is.

Wright ügyvédei nem magyarázták meg, hogy miért álltak le a perrel.

“Következésképpen Craig beleegyezett, hogy megtéríti a költségeim 100% -át, ami szokatlan: a bevált standard az ‘ésszerű költségek’ (65–75%) megtérítése kontra a hibából indított per ‘kártalanítási’ költségeivel (80%). Az egész Craignek több mint 20k fontjába kerülhetett,” zárta Back.