Sorra vezetik ki a kriptotőzsdék a bitcoin SV-t #WeAreAllHodlnaut Twitter kampány után

  • 14
  •  
  •  
  •  

A „Hodlnaut” álnéven futó Twitter felhasználót perrel megfenyegető Bitcoin SV vezéralak Craig S. Wright magára haragította az egész kriptoközösséget és prominens személyiségeit, és itt van máris az eredménye: sorra vezetik ki a kriptotőzsdék a bitcoin SV érmét (még véletlenül se összetévesztendő a Bitcoinnal!).

Március végén a Bitcoin SV sztárparádé és nChain vezető tudós, dr. Craig S. Wright, jogi lépéseket tett a Twitter felhasználó “Hodlnaut” ellen, amiért a felhasználó nyilvánosan megrágalmazta őt és kijelentette, nem Wright Satoshi Nakamoto, a Bitcoin (BTC) 2011 óta kámforrá vált névtelen feltalálója.

Wright ügyvédei szerint: „Craig S. Wright Satoshi Nakamoto. 2008 októberében ő írta a ‘Bitcoin: Egy peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer‘ jelentést és 2009 januárjában ő küldte az első bitcoint Hal Finney-nek, és konstruktívan vett részt a Bitcoin fejlesztésében. Korábban több alkalommal részletesen kifejtette szerepét.”

Wright ügyvédei azonban nem tudták kideríteni ki áll ‘Hodlnaut’ Twitter-felhasználó mögött (aki az év elején útjára indította a Lightning Torch nevű nagy sikerű kampányt is) és ezért a jogi felszólítást a felhasználó közösségi média fiókjára küldte.

Wright egyben 5000 dollár értékű bitcoin SV (BSV) érmét is felajánlott annak, aki kideríti ki áll a ‘Hodlnaut’ Twitter-fiók mögött.

Amint kiderült, a Twitter kriptoközössége #WeAreAllHodlnaut hashtaggel válaszolt az anonim Twitterező megtámogatására arra kérve mindenkit, változtassák meg egy időre a felhasználónevüket ‘Hodlnaut’-ra.

Emellett adománygyűjtés is megindult egy esetleges jogi perpatvar finanszírozására és eddig több mint 28 000 dollárt dobott össze a közösség bőven túlteljesítve a 20 000 dolláros célt.

A #WeAreAllHodlnaut kampány válasza dr. Craig S. Wright jogi zsarolására

A #WeAreAllHodlnaut kampányhoz közben csatlakozott a Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének vezérigazgatója, Changpeng Zhao is és a BSV delistázásával fenyegette meg dr. Wright-ot, ha nem áll le a nem első alkalommal demonstrált erőpolitikájával.

Ha azt hiszed, hogy az ügyvédeid segíteni tudnak…

Mégpedig pontosan ebben reménykedik Craig S. Wright, aki nemcsak Hodlnaut ellen indított jogi lépéseket, hanem a bitcoin podcaster, Peter McCormack, Ethereum feltaláló, Vitalik Buterin, és a techblogger, Chepicap ellen is, akik mind nyilvánosan kijelentették: Wright nem Satoshi Nakamoto.


>>>Biztonságos böngészés sütik és reklámok nélkül? Próbáld ki a Brave-t!

Wright ügyvédeinek sablonlevele Peter McCormack ellen

Adam Back, a Blockstream vezérigazgatója szintén kapott szerelmes levelet Faketoshitól (a közösségi tagok Wrightnak adott beceneve).

Jogi értelemben Wright esete különösképp érdekes, mivel az Egyesült Királyság jogrendszere (és a világ legtöbb joghatósága) a becsületsértésbeli perek esetén az igazság bebizonyítása a védelemre hárítja. Aki becsületsértésért perel, annál az alperesnek kell bizonyítani igazát, azaz, hogy Craig Wright nem Satoshi Nakamoto, nem pedig a felperesnek megvédenie állítását.

A tőzsdék mindenesetre már elkezdték delistázni a Bitcoin SV-t

Egy nappal a Binance vezérigazgató, Changpeng Zhao fenyegetése után, hogy törli a Bitcoin SV-t (BSV), április 15-én a Binance bejelentette, hogy 2019. április 22-én eltünteti a BSV-t a kereskedhető eszközei közül.

A Binance akcióját a többség örömmel fogadta és a Twitteren egy #DelistBSV kampány is elindult. A Shapeshift vezérigazgatója, Erik Voorhees nyilvánosan a Binance döntése mellé állt és a ShapeShift is kivezette a BSV-t.

A Blockchain.com vezérigazgatója, Peter Smith, szintén bejelentette, hogy a tárcaszolgáltatója szintén törli a BSV-t, és így szándékozik tenni a nagy múltú Kraken is, ami a követőire bízta a döntést.

A válaszadók 71 százaléka pedig inkább törölné a BSV-t és úgy tűnik a Kraken lesz a következő.

A Dubajban működő SatoWallet és az Egyesült Királyságban működő Bittylicious szintén törlik a BSV-t a a hónap végére.

A BitForex szintén a felhasználóinak a véleményére vár, ha több mint 50%-a a szavazóknak igennel szavaz, akkor ott is kivezetik.

Magának kereste a bajt Craig S. Wright, aki arroganciájával, hazugságaival inkább mérgezi a közösség légkörét.

Szabadeséssel reagált a BSV árfolyama

Nem meglepő, hogy a Binance és számos más tőzsdei BSV kivezetésének hírére a BSV 20% mínusszal reagált. A Bitcoin cash hard forkja révén keletkezett BSV továbbra is a top 25 legnagyobb piaci kapitalizációjú érme között szerepel, de ha folytatódik a Wright indította népharag, akkor könnyen még a top 100-ból is ‘kiverekedheti’ magát.

Azok a kriptók, melyek kikerülnek a top 100 legnagyobb piaci kapitalizációjú toplistából, már csak csodával határos módon, perzisztens munkával, pump&dump sémával, folyamatos pozitív hírekkel, gazdag mecénások segítségével kerülhetnek be újra. A befektetők kerülik a botrányos kriptókat, keresik a nagy likviditást biztosító tőzsdéken listázottakat, amik egyben egészséges ökoszisztémával, magas felhasználószámmal és egyedi megoldással tudják magukat egyre feljebb katapultálni.

Azzal, hogy a BSV számos népszerű tőzsdéről kikerül, az érme likviditása is zuhan. Ennek eredményeként valószínűleg nehéz lesz a Bitcoin SV támogatóknak nehéz lesz újabb nagybefektetőket meggyőzni a befektetésre, a bányászokat a bányászatára és halálspirálba kerülhet.

Innen távolról mindenesetre kezd nyilvánvalóvá válni, hogy a bitcoin SV körüli mizéria nem csak az érme árfolyamát kezdi megpecsételni, de Craig S. Wright-ét is, aki 2015 óta továbbra is makacsul azt állítja, ő Satoshi Nakamoto, mialatt egyetlen döntő bizonyítékot sem tudott még szolgáltatni. Úgy tűnik, a közösség tagjainál most telt be vele a pohár és a rossz almát oda száműzi, ahova való: a süllyesztőbe.

(Borítókép: Szent Benedek démonűzést hajt végre egy férfin, 15. századi freskórészlet Abbazia di Monte Oliveto Maggiore kolostorból, Olaszország)


  • 14
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.