Vitalik Buterin 25 000 dollárnyi Dogecoinból 4,3 millió dollárt csinált

Vitalik Buterin elmesélte, hogyan keresett 4,3 millió dollárt három év alatt DOGE befektetéssel. 

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin a Lex Fridman podcastben nemrégiben elárulta, hogy több mint 4 millió dollárt profitált egy 2016-os Dogecoin befektetéséből.

Önmagához azonban hű maradt, hiszen az egészet eladományozta.

Buterin úgy jellemezte a DOGE-t, mint az első “szórakoztató érmék” egyikét, amelyeket a feltörekvő kriptopénz ökoszisztémában indítottak el még 2013-ban.

Bár lenyűgözte a DOGE körül kialakult közösség, Vitalik viccelődve azt mondta:

“Emlékszem, hogy arra gondoltam, hogyan fogom megmagyarázni anyámnak, hogy 25 000 dollárt fektettem a Dogecoinba… mintha az egyetlen érdekes dolog az érmében valahol a kutya logója lenne. De persze ez volt életem egyik legjobb befektetése.”

Bár Buterin kijelentette, hogy a DOGE nagyon jól teljesített az elmúlt években, visszaemlékezett arra, hogy milyen váratlanul érte a spekulációs őrület, amely Elon Musk mémcoin iránti rajongásából fakadt.

“2020 végén Elon Musk elkezdett beszélni a Dogecoinról, és a piaci kapitalizáció egyszer csak 50 milliárd dollárra nőtt. A többszörösére emelkedett” – mondta Buterin.

Elmesélte, hogy akkor épp Szingapúrban volt karanténban, amikor a DOGE ára egyetlen nap alatt 775%-kal, 0,008 dollárról 0,07 dollárra emelkedett.

A birtokában lévő Dogecoin felét 4,3 millió dollárért eladta, az értük kapott pénzt pedig a GiveDirectly-nek adományozta. Néhány órával később az árfolyam beszakadt és 0,04 dollárra süllyedt a DOGE értéke. Miután eladta a kriptopénz állományának a felét rekord árfolyamon, Vitalik azt mondta, hogy “elképesztő kereskedőnek” érezte magát.

Annak ellenére, hogy viszonylag korán támogatta a projektet, Buterin hangsúlyozta, hogy nem számított arra, hogy a Dogecoin körül ekkora hájp alakul majd ki.

***Figyelem! Fenti írásunk nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt. Kereskedj felelősségteljesen.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.