Vitalik Buterin: kizárt, hogy a kriptó és blokklánc szektor újból 1000-szeres növekedést produkáljon

Vitalik Buterin egy hong kongi Ethereum és blokklánc konferencián nyilatkozta ezt a Bloomberg üzleti portálnak.

Szerinte a hirtelen jött növekedés hatására a kriptogazdaság és a blokklánc technológia elérte a csúcsát és mostantól a “csak érdeklődő emberek” helyét fel kell váltsák a “valós alkalmazások valós gazdasági haszonnal“.

Vitalik Buterin szerint a kirobbanó növekedés ideje lejárt mivel túlságosan nagyra nőtt a mesterséges érdeklődés a szektor iránt, ami feltehetően tetőzni fog:

Ha ezen a szinten egy átlagos művelt emberhez beszélsz, nagy valószínűséggel hallottak a blokkláncról legalább egyszer. Sehol nincs 1000-szeres növekedési lehetőség a szektorban.

A különböző coinok hirdetésével elért masszív növekedés az elmúlt 6-7 évben az elfogadottság növelése érdekében vezetett az árfolyamok és piaci kapitalizáció óriási növekedéséhez, de ez mostanságra zsákutcába futott, részletezte az Ethereum protokoll alapítója.

Annak ellenére, hogy például az ether elvesztette decemberi csúcsértékének 80%-át az elmúlt hónapokban, a bitcoin pedig a harmadát éri, továbbra is pozitívban vannak a top kriptovaluták a múlt év azonos időszakához képest.

Roger Ver szerint az elmúlt két év inkább az ellenkezőjére hasonlít mint amit az elemzők mondanak, mivel a BTC 58%-kal többet ér mint múlt évben és 1048%-kal többet két évvel ezelőtthöz képest. Természetesen a Bitcoin (Cash) Jézus egy nagyon korai adoptáló, így számára valóban tűnhet ideálisnak a jelenlegi helyzet. Statisztikák szerint viszont rengetegen vásároltak kriptovalutákat a múlt év második felében, akik ezidáig csak a keserű pillanatoknak lehettek a részesei.

A bikás piac ellenére sokan kötik az ebet a karóhoz és 2018 végére soha nem látott magasságokba várják a bitcoint. Augusztus végén Tom Lee a Fundstrat alapítója a bitcoin árát robbanásszerű magasságokba várja, 25 000 dollár körülire.

Alexis Ohanian a Reddit és az Initialized Capital kockázati tőke befektető vállalat alapítója újfent megerősítette korábbi előrejelzését, hogy a bitcoin és az ethereum ára az év végén 20 000$ és 1500$ dollár lesz.

Julian Hosp, a TenX startup alapítója szintén nagyon bikás mikor a BTC-re kerül sor és az év végére 60 000$ dollárra várja.

Borítókép: Richard Jan Postema

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük