Vitalik Buterin a Jézuska: Twitteren szétosztott 3000 ethert

  • 4
  •  
  •  

Vitalik Buterin, az ethereum kitalálója épp most adományozott 300 ezer dollár értékű kriptopénzt három blokklánc startup cégnek. A döntését pedig egy Twitter beszélgetésre alapozta.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

A három szerencsés blokklánc projekt

Három blokklánc technológiával foglalkozó startupot választott ki Vitalik Buterin, melyek számára 1000 – 1000 ethert (ETH) utalt át. A szerencsések között van a Prysmatic Labs, a ChainSafe Systems és a Sigma Prime.

Mindhárom startup az Ethereum blokklánc hálózat második rétegén, az Ethereum 2.0-án dolgozik. A Sigma Prime és a ChainSafe egy – egy kliensprogramot fejleszt az Ethereum hálózatára, a Prysmatic Labs pedig az Ethereum blokklánc skálázhatósága területén aktív.

Twitter alapján döntött

Buterin lépése egy a Twitteren kialakult beszélgetésre adott válaszként érkezett. A bejegyzésben az Ethereum közösség prominens tagjai éppen arról beszélgettek, hogy hogyan lehetne a technológiát fejleszteni. Ekkor került elő a probléma, hogy sokak szerint a fejlesztés azért halad ilyen lassan, mert nincs meg a kellő finanszírozás.

Preston Van Loon, a Prysmatic Labs alapítója (aki mellesleg főállásban a Google-nél dolgozik fejlesztőként) ezt írta:

“A rendelkezésünkre álló forrás még arra sem elég, hogy a csapatot jelentős fizetéscsökkentések mellett foglalkoztatni tudjuk. Nem hogy növekedést finanszírozni tudjunk.”

Erre pedig Buterin egyszerűen csak annyit reagált:

“Épp most küldtem 1000 ETH-t. Yolo”

A második támogatás a Sigma Prime csapat kapta, amikor is Paul Hauner, az alapító arról panaszkodott, hogy épp most mondtak vissza nekik néhány támogatást. Ezért ők az 1000 ETH-ból több fejlesztőt finanszíroznának.

És hopp! Buterin ismét egy 1000 ETH-es utalással válaszolt.

A harmadik támogatást a kanadai ChainSafe kapta, miután a projekt vezetője Mikerah Quintyne-Collins csak annyit írt ki Twitterre, hogy

“leesek a székről, ha kapnánk 100 ezer dollárt ethereumban”

Buterin felvette a kesztyűt és annyit válaszolt:

“Eredményeket is várok!”

Jöttek a kritikusok is

A beszélgetésbe ezután becsatlakozott Ryan Sean Adams is, a Mythos Capital kriptopénz befektetőcég alapítója és Fred Wilson kockázati befektető is, aki szerint az ethereum nem tudja hozni az elvárt ütemtervet és nincs megfelelő operációs vezetés.

Ameen Solaimani, a SparkChain CEO-ja szerint szüksége van arra, hogy fókuszáljanak a problémákra és gyorsan megoldják a skálázhatóság problémáját, különben

“vagy gyorsan haladnak, vagy lassan elhalnak.”

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.