Vizsgálatot indít a Bitstamp miután 5000 bitcoin értékesítése után 250 millió USD-t likvidáltak a BitMEXen

A Bitstamp bejelentette, vizsgálatot indít miután valaki egy nagy volumenű bitcoin (BTC) eladási megbízást adott ki a platformján, tweetelte közzé május 17-én.

A Bitstampon a nagy short megbízást USD ellenében adták ki. A vállalat nem specifikálta a tranzakció részleteit, de a megbízás hatására az árfolyam 7 800 dolláról 6 250 dollárra zuhant a TradingView chartja szerint. Az esés után nem sokkal a BTC stabilizálódott egy időre a 7400 dolláron.

A Bitstamp elmondása szerint a platformja a vártak szerint működik.

Hajnali kettőkor adták ki a Bitstampon a megbízást, ami rövid időre 6500 USD alá vitte a BTC/USD árfolyamot | Forrás: TradingView

A The Block kriptohíroldal szerint a masszív eladási megbízás 250 millió dollárnyi long pozíció likvidálását okozta a BitMEX bitcoin határidős tőzsdén, ami további esést eredményezett a többi tőzsdén.

A Forklog jelentése alapján a a Bitstamp short ügylet során 5000 bitcoint adtak el 6200 dolláros árfolyamon. Páran a közösség tagjai közül hibás ügyletet feltételeznek és a megbízó valójában 8200 dollárért kívánt megszabadulni bitcoinjaitól 6200 helyett.

Az ügylet hozzájárulhatott ahhoz, hogy a BTC a 8000 dolláros éves csúcsról visszabukott a 7000 dolláros tartományba. A rövid távú spekuláció ellenére, vagy épp a Binance hack során ellopott coinok kedvezményesen a Bitstampen történő értékesítése (sejtés) ellenére a hosszú távú piaci kilátások továbbra is pozitívak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük