A Vodafone is otthagyta a Facebook digitális pénzét

A hazánkban is jól ismert Vodafone mobilszolgáltató kilépett a Facebook Libra Szövetségéből.

A brit telekom cég nem az első, korábban a PayPal, Mastercard és Visa is távozott a Libra digitális pénz irányító szervezetéből.

Egy Vodafone szóvivő elmondta, hogy a vállalat inkább a saját termékeinek fejlesztésére koncentrál, mert szerinte így hatékonyabban elterjeszthetőek a pénzügyi szolgáltatások a harmadik világban.

Mikor a Libra Szövetség elindult még 28 alapító taggal rendelkezett, mára ez a szám jócskán leapadt.

Ez elsősorban a szabályozói rosszallásnak tudható be, a nemzeti kormányok szerint ugyanis a Libra pénz veszélyt jelentene az uralkodó pénzügyi rendszerre és annak stabilitására. Ennek hatására döntött több nagyvállalat is, hogy kilép a projektből. A Vodafone és az említett PayPal, Mastercard és Visa mellet a Mercado Pago, eBay, Stripe és Booking Holdings is otthagyta a Facebook digitális pénz kezdeményezését.

“Már a kezdetek kezdetén kinyilvánítottuk, hogy a Vodafone célja, hogy érdemben hozzájárulhasson a pénzügyi inklúzió bővítéséhez,” szól a hivatalos szöveg a Vodafone távozásáról. “Ezt a célt továbbra is szem előtt tartjuk.”

A Libra Szövetség megerősítette a hírt a telekom cég távozásáról.

“Bár a Szövetség tagjai az idő múlásával változhatnak, a Libra irányításának és technológiájának kialakítása biztosítja, hogy a Libra fizetési rendszere rugalmas maradjon” – nyilatkozta Dante Disparte, a csoport politikai és kommunikációs vezetője.

(Forrás: CoinDesk)

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük