Volt alkalmazott perli a Chiliz-t a ki nem fizetett tokenek miatt

Egy volt alkalmazott beperelte a sportokra szakosodott blokklánc projektet 10 millió dollár értékű ki nem fizetett token kompenzáció miatt.

A Chiliz és a jogi vita háttere

A sport- és szórakoztatóipari rajongói tokenekre specializálódott blokklánc platform, a Chiliz komoly jogi kihívással néz szembe. Egy volt koreai alkalmazott azt állítja, hogy a vállalat nem fizette ki a neki ígért 10 millió dollár értékű token kompenzációt.

A per részletei

A dél-koreai NoCutNews híradása szerint az egykori alkalmazott azt állítja, hogy a Chiliz illetékesei nem adták át neki a 2020 és 2022 közötti időszakra ígért tokeneket, amelyek kompenzációs csomagjának részét képezték. A vita április 19-én kezdődött, amikor az ex-alkalmazott pert indított a Chiliz vezetői ellen, azt állítva, hogy elbocsátották, mert felvetette az elmaradt tokenek kérdését. A perben az áll, hogy az alkalmazott teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit, mégis elmaradt a kompenzáció.

A Chiliz válasza

A Chiliz válaszul mind polgári, mind büntetőjogi pert indított a volt alkalmazott ellen, titoktartási megállapodás megszegése és hamis információk médiában való terjesztése miatt. Ezek az intézkedések tovább bonyolítják a jogi vitát, mivel a Chiliz igyekszik megvédeni hírnevét és cáfolni az ellene felhozott vádakat.

Polgári és büntetőjogi ügyek

A Chiliz polgári peres eljárásban kártérítést követel a volt alkalmazottól, arra hivatkozva, hogy tettei ártottak a vállalat hírnevének és működésének. A büntetőperben rágalmazással vádolják az ex-alkalmazottat, mivel a Chiliz szerint kijelentései hamisak és károsak voltak.

A jogi eljárás jelenlegi állása

Az áprilisi polgári per során a volt alkalmazott elvesztette a kártérítési pert, miközben az ügyészek bizonyítékhiány miatt ejtették a rágalmazási vádat. Ez arra utal, hogy a Chiliz által bemutatott bizonyítékok nem feleltek meg a jogi követelményeknek a rágalmazás bizonyításához.