Volt PayPal elnök: A Bitcoin az egyetlen semleges online fizetőeszköz, amely valaha is létezni fog

A PayPal korábbi elnöke, David Marcus legutóbbi megjelenése során a Bitcoint az összes többi kriptovaluta fölé helyezte.

Marcus az online fizetésekben jártas személynek számít. Korábban a Paypal elnöke, a Facebook alelnöke és a megbukott Diem stabilcoin társalapítója is volt. Jelenleg a Lightspark fizetési protokoll elnökeként tevékenykedik. Vállalatával az a célja, hogy üzleti szintű megoldásokat építsen a Lightning Network hálózatára.

Az üzletember egy podcastben elmondta, hogy teljes bizonyossággal hiszi, hogy a Bitcoin “a semleges online fizetőeszköz egyetlen olyan formája, amely valaha is létezni fog”.

„A Bitcoin szabályozási szempontból átláthatóbb, mint bármely másik kriptovaluta. Számos hagyományos pénzügyi intézmény széles körben elfogadja. Számos Bitcoin ETF vár a jóváhagyására, ami végül is meg fog történni. Az Egyesült Államokon kívül a bankok nyúlhatnak hozzá a Bitcoinhoz, és ezt meg is teszik, és valóban szeretnék kihasználni a Bitcoin által kínált lehetőségeket.” – hangzott el tőle.

Marcus továbbá elmondta, hogy a Bitcoin fennmaradása biztos, mivel már “túljutott az egzisztenciális fenyegetettségen”.

„Ez azonban nem teljesen kizárt (az egzisztenciális fenyegetések). Ennek ellenére úgy érzem, hogy az összes létrehozható és már létező digitális eszköz közül vitathatatlanul talán egy nagyságrenddel jobban fel van szerelve, hogy ellenálljon az ilyen típusú támadásoknak és kihívásoknak.” – jelentette ki a volt elnök.