Wall Streetet megszégyenítő új befektetési formákat találnak ki a kriptovállalkozások: itt az IFO

  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az ICO, STO és IEO után itt a legújabb tokenértékesítési forma, az IFO. A Polychain Capital, Roger Ver és a CoinFLEX határidős tőzsde bejelentette a világ első initial futures offering, azaz kezdeti határidős tokenkibocsátást.

“Ez az első alkalom, hogy határidős piacot hozzunk létre egy olyan kriptopénznek, ami még nem is létezik,” nyilatkozta a CoinFLEX CEO Mark Lamb a CoinDesknek. “Meghatározza az árfolyamot már az eszköz kibocsátása előtt.”

A Polkadot DOT tokenje lesz a CoinFLEX első nagy dobása az amúgy négy hónapja indult tőzsdén, ahol induláskor ethereum és bitcoin határidőst, majd a múlt hónapban a saját natív FLEX token kereskedését indították el.

A Polkadot IFO keretében a befektetőknek meg kell vásárolni a tőzsde natív tokenjét is, ahogy azt anno 2017-ben a Binance ICO során is meg kellett tenni a BNB tokennel. Azok, akik több mint 3000 FLEX tokent megvásárolnak, azok 75 (!!!) dolláros kedvezményes áron vásárolhatják meg a Polkadot DOT tokenjét.

Az árfolyam egy meg nem nevezett OTC kereskedő szerint egyezik a tőzsdén kívüli DOT árfolyamokkal. Gavin Wood az új Polkadot projektjét 1.2 milliárd dollárra értékelte és az érték elérése érdekében a DOT tokenek kereskedési árának legalább 100 dollárnak kell majd lennie induláskor, hogy elérje a kijelölt piaci értékét.

“Ahhoz, hogy értékesítés előtti áron lehessen megvásárolni a DOT tokeneket, 1000 FLEX tokent kell zárolni,” magyarázta a CoinDesknek Lamb hozzátéve a határidősök négy hét után lejárnak miután a tokeneket kibocsátották. “Nem tudjuk mikor fognak az IFO határidősök lejárni, mert nem tudjuk mikor indul a mainnet.”

A BNB tőzsdetokenekhez hasonlóan a FLEX tokenekkel tőzsdei kereskedési díjakat és exkluzív befektetési lehetőségeket lehet kihasználni, ahogy a mostani IFO is lesz. Lamb szerint a tőzsdéje nyitott a BNB és Tron határidős tokenek listázására is.

A nagy különbség a mostani és a létező határidősökhöz képest, hogy még egyetlen egy sem próbálkozott be olyan digitális eszközre határidős eszközt építeni, ami még csak el sem indult. Itt be is fejezzük a sztorit és konklúzióként annyit tudunk epésen megjegyezni: a kriptopénzügyi vállalkozások kezdenek Wall Streetet megszégyenítő rafináltsággal pénzt kihúzni a befektetőktől jövőbeni IOU ígéretekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.