A Web3 jövőjét forradalmasíthatja ez a két cég

Az Unstoppable Domains és a Blockchain.com partnerségre lépett a „.blockchain” Web3 domainnév rendszer (DNS) bevezetése és kereskedelmi forgalomba hozatala érdekében, ezzel is elősegítve a Web3 elfogadását egy felhasználóbarát, költséghatékony digitális azonosító megoldással.

Új távlatok a Web3 domainnevek terén

Az Unstoppable Domains és a Blockchain.com közös erővel kívánja regisztrálni a .blockchain Web3 domainnevet az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) szervezeténél, amely az IP-címek és domainnevek világszintű hatósága.

„Az új partnerség alapját a .blockchain Web3 domainnév képezi, amelyet az ICANN jövő évi hatéves regisztrációs programjának részeként nyújtanak be.”

Az ICANN 2026 második negyedévéig új általános felső szintű domaineket (gTLD-k) vezet be. Ennek eredményeként az Unstoppable Domains és a Blockchain.com egy évet kap a domain jelentkezés előkészítésére.

A Web3 elfogadása és fejlesztése

Az évek során a Blockchain.com 40 millió hitelesített felhasználót szerzett, több mint 90 millió kriptotárcát hozott létre, és 1,2 billió dollár értékű kriptotranzakciót támogatott.

Sandy Carter, az Unstoppable Domains operatív igazgatója a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a partnerség révén tovább kívánják növelni a Web3 elfogadását. Hozzátette: „Örömmel működünk együtt a Blockchain.com-mal, hogy egy költséghatékony digitális azonosító megoldást kínáljunk, amely felhasználóbarát kriptoélményt biztosít a tömegek számára.”

Lane Kasselman, a Blockchain.com elnöke is hasonlóan nyilatkozott, mondván: „Együttes erőfeszítéseink a felhasználóközpontú web iránti elkötelezettségünket hangsúlyozzák. Alig várjuk, hogy az ICANN-nel való együttműködésünk révén megvalósítsuk közös víziónkat.”

A jövőbeli lehetőségek

Az ICANN jóváhagyását követően a felhasználók világszerte regisztrálhatják a .blockchain domaineket a Web2 ökoszisztéma számára. Az Unstoppable Domains tervezi, hogy a domain regisztrációkat kibővíti, és speciális domainneveket kínál felhasználók, márkák és cégek számára.

Április 4-én az ApeCoin közössége egyhangúlag jóváhagyta a „.APE” új felső szintű domain (TLD) regisztrációjára vonatkozó javaslatot az ICANN-nél.

A közösség 91,68%-a támogatta a javaslatot, míg 8,32% ellene szavazott. A javaslat szerint a D3 vezeti az előkészítési és benyújtási folyamatot, amely várhatóan körülbelül egy évet vesz igénybe.

Fred Hsu, a D3 társalapítója és vezérigazgatója a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a DNS domainek, amelyeket kínálnak és az ICANN-nél kívánnak regisztrálni, interoperábilisak, azaz használhatók Web1 (email/web), Web2 (appok/szociális) és Web3 célokra egyaránt.