Wesley Snipes tokenizálná a filmfinanszírozást

Wesley Snipes a Liechtenstein Cryptoassets Exchange-el (LCX) karöltve egy 25 millió dolláros filmalap tokenizálásán dolgozik. A Daywalker Movie Fund bárkinek lehetőséget nyújt majd, hogy ígéretes filmekbe fektessen, illetve, hogy osztozzon az általuk termelt profitban.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

Még a filmipar is a decentralizálás felé halad?

Először is lássuk hogyan foglalta össze a projekt lényegét a művészúr saját szavaival:

„Olyan érdekes időket élünk, amikor a meglévő és az új rajongóim is a jövőbeli filmjeink közvetett koproducerei lehetnek. A tokenizált Daywalker Movie Fund lehetővé teszi a közönség számára, hogy befektetőkké váljanak, illetve részt vegyenek a film sikerében.”

A projekt első mérföldöve egy jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő STO (Security Token Offering) elindítása a liechtensteini LCX segítségével. A 25 millió dollár értékű Daywalker Movie Fund tokenjeit a kibocsátott DMF biztonsági tokenek fogják képviselni. A filmalapot egy befektetési bizottság fogja kezelni, amelyet profi alapkezelők és maga Snipes fogják alkotni. A regisztráció, a befektetők személyazonosságának igazolása és a tokenkibocsátás az LCX platformján keresztül lesz megszervezve. A projekt befektetői részesülnek majd a filmalap által finanszírozott film nyereségéből, illetve különböző előnyöket élvezhetnek, mint például filmpremierre való meghívás és hasonlók.

A tokenizálás előnyei a filmiparban

Wesley Snipes filmalapja egy olyan probléma orvoslásának a kezdete lehet, amely egyre nagyobb méreteket ölt a filmiparban. A mai filmek legtöbbje mögött olyan óriási nevek állnak, mint például a Disney, a Fox, az MGM vagy éppen az utóbbi időkben feltörekvő Netflix. Ezzel persze nincs semmi gond, azonban a független filmkészítőknek szinte esélyük sincs a sikerre. Jelenleg egy független filmhez szükséges pénzt három módon lehet összegyűjteni: önfinanszírozásból, közösségi finanszírozásból vagy állami támogatásból. A három módszerből talán a közösségi finanszírozás tűnik a legkézenfekvőbbnek. A tokenizálás segítségével viszont a filmkészítők kihasználhatják a közösségi finanszírozás által nyújtott előnyöket, még a rendszer működését a blokklánc technológia biztosítaná.

Azonban a filmek finanszírozásának decentralizálása még egy jelentős előnyt kínál. Ha a tokenizálás valóban elterjedne a filmiparban, akkor előbb vagy utóbb a befektetők, vagyis a közönség is részt tudna venni a filmkészítéssel kapcsolatos döntésekben. Ez azt jelentené, hogy már nem az óriás filmstúdiók döntenék el, hogy milyen filmekre van igény. A döntés a közönség kezébe kerülne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.