A Western Union készen áll a kriptopénzek integrálására

Hétfőn a Twitteren tette közzé a hírt a Western Union, hogy készen állnak a kriptopénzek integrálására.

Western Union: készen állunk a kriptopénzekre

A közzétett rövid videóban arról beszél a nemzetközi átutalásokkal foglalkozó cég, hogy a Western Union kész áll arra, hogy a kriptopénzekkel is foglalkozzanak.

December 17-én Odilon Almeida, a WU globális átutalásokért felelős üzletágának vezetője azt nyilatkozta, a cég teljesen felkészült a kriptopénz alapú nemzetközi átutalásokra. Almeida elmondta, hogy ki akarják hozni a maximumot a blokklánc technológia és kriptopénzek adta lehetőségből.

“A kriptopénzek egy másik, elterjedt lehetőséget kínálnak az emberek és országok közötti értékcserére és ha erre van igény, mi készen állunk a bevezetésre.” – nyilatkozta az átutalási rendszerért felelős vezető.

Azonban az igazgató szerint a kriptopénz szektor még mindig korai stádiumban van, így a széleskörű elfogadottságra még várni kell. Emellett az új fizetési rendszernek számos problémát is meg kell oldani előbb, többek között az árfolyam volatilitás, a centralizált menedzsment és a törvényi megfelelőség kérdését. A Western Union pedig most kezd el jelentős forrásokat szétosztani ezen problémák megoldására.

“A Western Union jelenleg 130 különböző pénznemet fogad el és ha eljött az idő, akkor jöhetnek a kriptopénzek is. A technológia oldaláról nézve ez is csak egy újabb pénznem lesz nálunk.”

 

Érdeklődnek a blokklánc technológia iránt is

A pénzügyi szektorban számos alkalmazási területe van a blokklánc technológiának, így nem is csoda, hogy a Western Union is kacsingat a téma irányába.

A közelmúltban a Ripplével kötöttek partnerségi megállapodást, mely révén a tranzakciók gyorsaságát és árát tesztelik. De már 2015 óta együtt dolgoznak a Ripple Labs-al, hogy teszteljék a különböző blokklánc technológián alapuló szolgáltatások működőképességét.

Mivel eddig is a digitális átutalások piacán mozogtak, véleményük szerint a blokklánc technológia alkalmazása sem jelent majd gondot számukra.

A cég mostani üzenetét azonban a kriptopénz felhasználók kritikusan fogadták, ugyanis nem sok minden derül ki a jövőre nézve a videóból. Ezek mellett pedig a magas díjakat és a Western Union saját számlás működési modelljét is sokan kritizálták a Twitter üzenetre reagálva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük