Western Union a XRP valutával folytat kísérleteket

Eseménydús hetei voltak a Ripple-nek. Nemrégiben megerősítették a partnerséget a Western Unionnal is. A Western Union a versenytársaktól elérően az XRapid technológiát teszteli, amely a Ripple natív XRP valutájára épül.

A Western Union nemrégiben jelentette meg a múlt évre vonatkozó profitstatisztikáit. Ez alkalommal prezentációkat is bemutattak és nyilatkozatokat tettek. Ebben az évben is tervbe vették a piaci részesedésük növelését, ebben pedig kulcsszerepet szánnak a nyitásnak új digitális platformok felé.

Hikmet Ersek, a Western Union egyik igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a vállalat még nagyobb figyelmet szentel a folyamatok optimizálásának, amelyben szerepet kapnak a blokklánc alkalmazások. Itt megemlítette, hogy a tesztek során Ripple-t használnak.

A határokon átívelő készpénzküldés a mindennapjaink része ilyen vagy olyan okokból, és teljesen normálisnak vesszük a pár perces várási időt. Persze ennek mi fizetjük az árát, ezek az ügyletek sajnos sosem olcsók. A vállalatoknak az infrastruktúra fenntartása sok időbe és pénzbe kerül. Szemléltetésképp, minden egyes országban bankszámlát kell fenntartaniuk az ügyletek fedezésére. Látható, hogy ez nem ideális megoldás.

Az XRP jövője a Western Union kezében van

A Ripple Twitteren megjelent üzenetében közelebbről is meghatározták a technológiát.  A Western a xRapidot teszteli ez alkalommal, amelyhez szükség van a natív XRP valutára is.

Ez azért érdekes, mivel a Ripple technológiák úgy tűnik, standarddá válnak az üzletágban. Mégis a natív valutát a több mint 100 különböző partner egyike sem kedvelte annyira, inkább az xCurrentet próbálják alkalmazni fiat pénzeszközök mozgatására. Ez meglátszik az XRP árfolyamán is, a partnerségek nyilvánosságra hozatalakor a csúcs 3,3 dollár körül állt, extrém az összehasonlítás a bitcoinnal, de a litecoin is sokkal többe kerül. Ez nem jelent túl sokat így egymagában, de látszik, hogy az XRP túlságosan népszerű a kriptopiacokon.


A csúcsár elérése után a valuta értéke gyorsan vissza is esett, és csak mostanában kezd magához térni.

A további növekedés elérésében  hatalmas szerepe van annak, hogy a Western és a hasonló vállalatok megfelelőnek találják-e az xRapidot és más az XRP-re épülő technológiákat a mindennapi használatra.

Ha a Ripple képes lesz szolid megoldásokat készíteni és fenntartani, továbbá  fenntartják agresszív üzletpolitikájukat, akkor lesz jövője az XRP-nek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük