A Winklevoss fivérek lesznek a Bitcoin Milliárdosok film főszereplői

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Winklevoss fivérek hamarosan a filmvásznon lesznek láthatóak. A Bitcoin Milliárdosok könyv alapján készített film főszerepét kapták meg. 

A Gemini kriptotőzsde tulajdonosai, a Winklevoss ikrek lesznek a Bitcoin Milliárdosok film főszereplői, jelentette be Greg Silverman a Stampede Venture-s médiavállalattól. Ben Mezrich Bitcoin Milliárdosok című könyve még tavaly jelent meg, amely a bitcoin történetét meséli el, és bemutatja a leggazdagabb bitcoin tulajdonosokat. Most a könyvet megfilmesítik, melynek főszereplői nem mások lesznek, mint a Gemini kriptotőzsde alapítói Cameron és Tyler Winklevoss.

Nem ez lesz Mezrich első könyve, amelyből film készül, hiszen ő írta meg Mark Zuckerberg, a Facebook alapítójának történetét, a Közösségi Hálót is.

A Bitcoin Milliárdosok a Winklevoss testvérek történetét meséli el a harvardi egyetemista évektől kezdve a Mark Zuckerberg-gel szembeni peres ügyig. A könyv bemutatja azt, hogy az ikrek hogyan ismerték meg 2012-ben a bitcoint, ami akkor mindössze 10 dollárt ért. A testvérpár története 2017 novemberében ér véget, amikor az ikrek Satoshi Nakamoto kivételével a bitcoin első milliárdosaivá váltak.

Újabb díjnyertes film a láthatáron

A könyv már hatalmas sikert aratott, így feltételezhető, hogy a filmet is pozitívan fogadja majd a nagyérdemű. Másrészről a Közösségi Háló, amelyet viszont nem Greg Silverman készített, 3 Oscar-díjat is nyert.

Silvermann azt nyilatkozta a készülő mozival kapcsolatban:

Évek óta ismerem Cameron-t és Tyler-t. Tavaly nyáron a fiam, Caleb szerencsés volt, hiszen a Winklevoss-nál tölthette a szakmai gyakorlatot. Az ikrek rendkívül figyelmesek voltak, a fiam még egy Bitcoin Milliárdosok könyvet is kapott tőlük. A nyaralásunk alatt én és a fiam is elolvastuk a könyvet. A végén mindkettőnk számára világossá vált, hogy Cameron és Tyler rendkívüli, és Ben Mezrich történetével kombinálva egy egyedülálló filmet készíthetünk. Nagyon hálásak vagyunk a Stampede-nek, amely meggyőzte őket arról, hogy a történetüket filmvászonra kellene vinni és annak is örülünk, hogy velük készíthetjük azt el. Hihetetlen film lesz.”

A Winklevoss fivérek úgy fogalmaztak:

“Ben számára nem idegen a technológiáról írni. Azonnal megértette a kriptovaluta lényegét, és egy komoly történetben mutatta be azt a világnak. Lehetsz régi HODLer, vagy kezdő, aki csak most csöppent a kriptovaluták világába, élvezni fogod a kriptovaluta forradalom színes történeteit, melyeket Ben Mezrich ügyesen foglalt össze a Bitcoin Milliárdosok könyvében. Alig várjuk, hogy megoszthassuk ezt a történetet, és a Stampede Ventures-szel együttműködve eljuttassuk azt a mozikba.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.