A Wirex fejlesztésre költi a 3 millió dollár forrást, melyhez egy japán befektetői csoport révén jutott

A Wirex fejlesztésre költi a frissen összegyűjtött kockázati tőkét. A bitcoin betéti bankkártyákat kibocsájtó brit Wirex bejelentette, hogy 3 millió dollár finanszírozást sikerült összegyűjtenie a japán SBI csoport segítségével.

A 3 millió dollárt a Wirex fejlesztésre fogja elkölteni

Wirex betéti bankkártyaA kriptopénz kereskedéssel és bankkártyák kibocsájtásával foglalkozó Wirex az összegyűjtött forrást fejlesztésre fogja felhasználni. Új szolgáltatások lesznek elérhetőek a platformon és fejlesztik a jelenleg elérhető termékeket is. Több országban pénzügyi engedélyek beszerzését kezdték meg, melyek révén tovább bővülhet a szolgáltatásba bevont országok köre. Jelenleg ugyanis a legnagyobb bitcoin piacokon, mint az Egyesült Államok és India a Wirex bankkártyái még nem elérhetőek. Ezen kívűl pedig a forrás egy részét új támogató rendszerre és a csapat bővítésére fogják fordítani.

A beharangozott termékfejlesztések között több dolgot is említett a cég. Szeretnének érintés nélküli kritpopénz fizetési lehetőséget nyújtani az ügyfeleiknek. Tervben van újabb digitális pénzek bevonása is a rendszerbe, így akár több altcoin alapú bankkártyát is kibocsájthatnak majd a jövőben.  Új, egyedi igényekhez igazodó, bitcoin alapú pénzügyi termékek fejlesztése is folyamatban van a cégnél.

Stratégiai megállapodás a Wirex és az SBI között

A japán befektető csoport segítségével a Wirex a távol-keleti kriptopénz piacra is be szeretne lépni. Különös képpen a Japán bitcoin piacot vették célpontba, ami jelenleg a forgalmat tekintve az első a világon a bitcoin kereskedés terén.

“Japán kulcsfontosságú piac a bitcoinnal kapcsolatos pénzügyi termékek és szolgáltatások területén. Az egyik leggyorsabban és dinamikusabban növekvő felhasználói bázis. Nagyon örülünk neki, hogy stratégiai megállapodást köthettünk a japán SBI bekektetői csoporttal. Együtt még magasbb szinte emelhetjük a bitcoin elfogadottságát az ázsiai régióban.”

Nyilatkozta Pacel Matveev, a Wirex egyik társ alapítója.

Wirex kockázati tőke finanszírozás

Egy korábbi cikkünkben már említettük a Wirex bitcoin bankkártyáját, mely segítségével könnyebbé válik a kriptopénzzel való fizetés. Tavaly szeptemberben a cég együttműködést kötött a ShapeShifttel, melynek révén a Wirex platformján keresztül már több altcoin, többek közt az ether, a litecoin és a monero is elérhető.Az SBI – Strategic Business Innovator Group – egy tokiói székhelyű befektetési csoport, mely mostanában leginkább fintech cégeknek nyújt kockázati tőke finanszítorást. Az 1999-ben indult vállalat csoport részvényeit a japán oszakai és tokiói tőzsdéken is jegyzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük