19%-kal növekedhet a Worldcoin készlete, felkészülnek a kiáramlásra

A jogi nehézségek és a piaci korrekció ellenére folytatja terjeszkedését a Worldcoin. Második rétegű skálázási megoldásának bemutatása után most arra készül a biometrikus írisz-szkenneléssel foglalkozó digitális azonosítási vállalat, hogy magáneladásokat bonyolítson le az Egyesült Államokon kívüli intézményi szereplőknek.

A magánértékesítések révén a Worldcoin WLD tokenjének kínálata 19%-kal növekedne a következő hat hónapban, melynek célja a likviditás megerősítése. A jogilag vékony jégen táncoló cég természetesen szigorú feltételek között tervezi aukcióit lebonyolítani, hogy a szabályozottság mértéke maximális legyen.

Kínálata növekedését tervezi a Worldcoin

Bemutatta legújabb tervét a digitális identitással foglalkozó vállalat, mely a következő hat hónapban, heti 1,5 millió WLD token (megközelítőleg 8,2 millió dollár) értékesítését tervezi magáneladások formájában. Ez a stratégiai lépés első sorban az Egyesült Államokon kívül működő intézményi cégek számára készült, melyet a Worldcoin Foundation szervez. Az utánpótlás-injekció során az előrejelzések szerint nagyjából 36 millió új token kerülhet forgalomba, mely a teljes készlethez képest 18,6%-os bővülést jelentene.

A World Assets Ltd. által bejelentett kampány célja a WLD token likviditási profiljának megerősítése és a szélesebb körben történő piaci terjeszkedés előidézése. A meg nem nevezett cégekkel folytatott tárgyalások során megállapodtak az éppen aktuális piaci árfolyamon történő értékesítésről, ezzel csökkentve az árfolyam eltorzulását. A CoinMarketCap adatai szerint a Worldcoin jelenleg 1,065 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, azonban az FDV – vagyis a potenciális kibocsátásokkal is kalkuláló – piaci kapitalizáció 54,5 milliárd dollár.

Felkészülés a kiáramlásokra

A World Assets Ltd. ezzel együtt készen áll arra, hogy ellenőrzött kiáramlást hajtson végre kincstári tartalékukból, tekintettel arra, hogy a WorldID-k iránti érdeklődés az utóbbi időben az egekbe szökött – többek között ezért is jelentették be nemrég egy Layer 2-es hálózat elindítását, mely nyáron indulhat el végleg. A jelentős AI-hátszéllel rendelkező projekt az értékesítéseket a következő hat hónapban tervezi lebonyolítani, zártkörű kibocsátások révén, melyek szigorú körülmények között zajlanak majd.

Az Egyesült Államokon kívüli székhellyel rendelkező intézményi entitások számára kiírt értékesítéseket ellenőrzött körülmények között kívánja lebonyolítani a World Assets Ltd., biztosítva azt, hogy ezek a tranzakciók véletlenül sem amerikai állampolgároknál vagy amerikai platformokon kössenek ki. Az érvényben lévő jogi korlátozások miatt az értékesített WLD tokenek 40 napos zárolási idő alá esnek, melynek célja a szabályozásoknak való megfelelés és a piaci stabilitás megerősítése.

Kilátások a Worldcoin számára

Tekintettel arra, hogy az AI-uralom már bő egy éve jelen van a hagyományos- és kriptopiacokon egyaránt, a WLD token az egyik legforróbb narratíva lehet a következő bikapiacon. A WLD árfolyama jelenleg 5,50 dollár körül ingadozik, kapitalizáció alapján a 85., napi kereskedési volumen alapján a 32. legnagyobb kriptovaluta. Azáltal azonban, hogy a teljes tokenkészletnek csupán 2%-a van forgalomban, előfordulhat, hogy a következő kibocsátásokkor a korai befektetők az eladás mellett döntenek, ezzel védve magukat a WLD elértéktelenedésétől.

WLD/USDT egyhavi chart, forrás: CoinMarketCap

A második rétegű skálázási hálózat és az intézményi tőke bevonása remek intézkedésnek bizonyulhat, azonban a tisztességtelen szerződésekkel megvádolt cégnek roppant óvatosnak kell lennie, hogy megfeleljen a minden országban eltérő, szabályozási feltételeknek.