XRP előrejelzés: Elérheti az 5. legnagyobb kripto értéke a 10 dollárt 2023-ban?

Jelenleg a XRP értéke a 0.68 dolláros szinten mozog, miután az előző 24 órában 1.7%-kel csökkent az árfolyam. A minimális csökkenés ellenére azonban heti szinten a Ripple kifejezetten jól teljesített, aminek köszönhetően összesen 17.6% profitot érhettek el az előző héten csatlakozó befektetők.

Az érdeklődést az érme iránt jól szemlélteti, hogy az előző nap során az XRP kereskedési volumene megközelítette a 3 milliárd dollárt.

Ennek köszönhetően jelenleg piaci kapitalizáció tekintetében az XRP az 5. legnagyobb érme, hála 36.5 milliárd dolláros méretének. A most látható visszaesés megelőzően pedig az XRP mérete még a BNB-t is megelőzte.

XRP árfolyam-előrejelzés

4 órás intervallumban azt láthatjuk, hogy az XRP értéke egy elképesztő bikafutamot követően jelenleg konszolidációs fázisban van. Miután október végén a teljes kriptoszektorban a spot Bitcoin ETF hírének hallatán erősödést lehetett tapasztalni, az XRP is kiugróan jól teljesített.

Míg október 19-én egészen 0.48 dollárig gyengült az árfolyam, 3 hét alatt 31.3%-kal magasabb áron érhetők el az érmék.

Ahogy az ábránkon is látható, kialakult egy aranykereszt, amit egy egészen rendkívüli futam követett, aminek hatása az RSI (relatív erősség index) értékén is jól látható. Az enyhén túladott 30-as szintről egészen a túlvett 90-es értékig tartott a növekedés.

xrp-price-chart-1107

Hasonló RSI szintet a Ripple esetében az előző évek során elenyésző alkalommal láthattunk.

A kiugrást konszolidálódás követte, aminek hatását most is érezhetjük. Az RSI visszatért a közepes (30-70 közötti) régióba ami alapján arra lehet következtetni, hogy a befektetők között egyre erősebb a bizonytalanság.

Nagyobb erősödések után jellemző, hogy a befektetők megosztottá válnak. Míg egyik tábor a gyorsan jött hozamot realizálja, addig sokan további erősödésben bízva tovább vásárolnak.

A gyengülésre utal az MACD (mozgóátlag konvergencia divergencia) is. Amennyiben a jelenlegi trendek tartósnak bizonyulnak, úgy egy felülről keresztezést láthatunk majd, ami elsősorban a medvéknek kedvező feltételek fog teremteni.

xrp-macd-chart-1107

Érkezhet az IMF Ripple CBDC?

Fundamentális oldalon korábban a lendületet elsősorban az adta (a spot Bitcoin ETF mellett), hogy a Ripple Labszel szemben az amerikai tőzsdefelügyelet ejtett minden vádat. Illetve nem szabad arról elfeledkezni, hogy Dubaiban illetve Grúziában a pénzügyi felügyeleti szervek egyaránt jóváhagyták az XRP-t.

Szintén a pozitív hírek oldalán kell említeni, hogy a Grúz Nemzeti Bank Digital Lari (GEL) névre keresztelt projektje az XRP digitális valutát (CBDC) fogja használni.

Grúzia nem az első a sorban, mivel idén májusban már Hongkong és Taiwan kormánya is elkezdett a CDDC szolgáltatás használatát.

Ez lényegében azt jelenti, hogy az országok központi bankjai kiadhatnak CBDC-ket, amiket akár offline is lehetőség van használni.

A CBDC egy digitális valuta, amit központi bankok bocsáthatnak ki, és jelenleg több CBDC a Ripple hálózatát használja.

Sokan úgy vélik, hogy idővel akár az IMF-hez hasonló nemzetközi valutaalapok is elkezdhetik használni az XRP-ket CBDC formájában.

Amennyiben ez bekövetkezik, az elképesztő likviditást eredményezne, aminek hatására még a 10 dolláros árfolyam sem elképzelhetetlen.

Mindenkit meglepett a Bitcoin Minetrix: hetek alatt teljesülhet a 4 millió dollár

A Ripple hálózata kétségtelenül fantasztikus lehetőségeket tartogat különösen abban az esetben, ha a nemzetközi valutaalapok az Ripplet kezdik el használni a CBDC-khez.

Erre azonban minden bizonnyal még hónapokat, sőt akár éveket is várni kell. Pontosan ezért lehet érdemes alacsonyabb piaci kapitalizációval, azonban izgalmas felhasználási móddal rendelkező projekteket is figyelembe venni.

bitcoin minetrix fooldal nov3

Kevesebb mint két hónappal ezelőtt kezdetét vette a Bitcoin Minetrix előértékesítése, aminek során már most közel 4 millió dollárt tudtak gyűjteni a készítők.

A projekt legfontosabb részét az ERC-20 BTCMTX tokenek alkotják, melyek segítségével biztonságosan lehet élvezni a felhőalapú bányászat minden előnyét.

A felhasználóknak mindössze annyit kell tenniük, hogy lekötik a BTCMTX-et, majd elégetik a cserébe kapott ERC-20 krediteket.

A Bitcoin Minetrix hálózata ezt érzékelni fogja, és cserébe felhőalapú teljesítményt tesz elérhetővé a befektető számára. Vagyis minél több BTCMTX-et kötsz le, annál több forgalomban nem hozható kredited lesz, amiért így magasabb számítási teljesítményhez juthatsz hozzá.

Egyszerűen fogalmazva a Bitcoin Minetrix használatával részesülhetsz majd az újonnan kibányászott bitcoinok egy apró részletéből.

bitcoin-minetrix-access

Ami különlegessé teszi a projektet, hogy a Bitcoin Minetrix ökoszisztémában a befektetett összeghez, illetve a jutalmadhoz bármikor hozzá tudsz férni. Emellett minden égetést és a jutalmadat a blokklánc-technológiának köszönhetően bármikor tudod majd ellenőrizni.

A BTCMTX tokenek a jövő év első negyedében válnak majd elérhetővé, várhatóan a bitcoin felezéséhez közeli időpontban. Ekkor az előző évek trendje alapján várhatóan kiemelten magas áron lesz majd elérhető a BTC, így a megszerezhető jutalmad is elképesztő lesz.

A készítők azokra is gondoltak, akik korábban szeretnének jutalmakat szerezni, ezért elérhetővé tették a stakelés lehetőségét. Ezt akár már a listázás előtt is igénybe tudod venni, és segítségével írásunk idején éves szinten 164% hozamot érhetsz el általa.

A magyar nyelvű weboldalon a vásárlást pillanatok alatt, akár bankkártyával is el tudod végezni.

Ne hagyd 2024 egyik legizgalmasabb lehetőségét, ismerd meg még ma a Bitcoin Minetrixet!

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**