XRP-vel kapcsolatos állításai miatt perrel néz szembe a MoneyGram

A kriptoközösségben a Ripple partnereként elhíresült MoneyGram perrel néz szembe, mivel a cég hamis állításokat tett az XRP-vel kapcsolatban és nem jelentette azt, hogy a kriptovaluta egy engedély nélküli értékpapír.

Végül a MoneyGram sem úszta meg bírósági eljárás nélkül. A fizetési vállalat ellen ugyanis pert indítottak félrevezető állításai miatt, amelyek a Ripple Labs-szal való együttműködéssel és az XRP kriptovalutával kapcsolatosak.

A csoportos keresetet március 1-jén nyújtottak be Kaliforniában, azon befektetők nevében, akik 2019. június 17. és 2021. február 22. között vásároltak a MoneyGram-tól értékpapírt. A befektetők azt kifogásolják, hogy a MoneyGram nem jelezte azt, hogy az XRP egy engedély nélküli értékpapír.

A két vállalat közötti stratégiai partnerségről szóló, 2019 júniusi bejegyzés szerint a MoneyGram határokon átnyúló fizetési folyamatának részeként felhasználta a Ripple xRapid termékét.

2020. december 23-án a vállalat ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy devizakereskedési igényei nem függenek a Ripple xRapid szolgáltatásától – amelyet 2019-ben On-Demand-Liquidity vagy ODL névre kereszteltek:

„A MoneyGram nem használja az ODL platformot vagy a RippleNet-et az ügyfelek pénzének közvetlen – digitális vagy egyéb – átutalásához. Ezenkívül a MoneyGram nem részese a SEC eljárásnak.”

A MoneyGram február végén bejelentette, hogy a Ripple-lel való partnerségét egy időre felfüggeszti, miután az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete feljelentést tett a Ripple Labs ellen.

A MoneyGram azonban hibázott, hiszen korábban nem hozta nyilvánosságra azt, hogy az XRP egy be nem jegyzett, engedély nélküli értékpapír.

A SEC eljárása nyomán a MoneyGram valószínűleg elveszíti a Ripple platformjának használatáért járó díjakat és azokat a pénzügyi ösztönzőket is, melyet a Ripple adott az új piacokra történő terjeszkedéshez.

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a MoneyGram 2020-ban 38 millió dollár nettó piaci fejlesztési díjat kapott a Ripple-től, ami a vállalat eredményének körülbelül 15%-át adta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.