Zcash árelemzés – megállíthatatlan a privacy coin fejlődése, de nem az árfolyamé

Fundamentális tekintetben a ZEC személyes adatok védelmére fókuszáló technológiája fejlődést és javulást demonstrál, mialatt csökken a tranzakciók és aktív tárcák száma. Zcash technikai elemzésünk következik.

Zcash árelemzés

Az elmúlt évben a ZEC ármozgása korrelált a medvés kriptopénzpiaci mozgásokkal, de közben a magas érmeinfláció (napi újan bányászott coinok) csírájában fojtott el minden potenciális ralit, amit a tőzsdei listázások jelentettek. A trendek állapotát meghatározhatjuk az exponenciális mozgóátlagokból (EMA-k), chartmintákból és az Ichimoku-felhőből.

A napos charton az 50/200 EMA kereszt már 2018 márciusa óta medvés, ahol az ár többségében az 50 EMA alatt kereskedik. Habár a bikás pozíciónyitás sikerességét nem lehet garantálni a bika 50/200 EMA aranykereszteződés bekövetkeztéig, de a 200 EMA megindulása a 110 USD árfolyamhoz benne van a pakliban egy trendforduló keretében. Egy potenciális bikás forduló mintája kezd kirajzolódni az Ádám (A) és Éva (E) dupla aljnál, mely durván ugyanazt a mozgást mutatja mint a 200-as EMA.

A pillanatnyi árfolyam enyhén a historikus volumenrekord alatt tanyázik ~58 dollárnál. Az RSI divergencián nem vehető ki aktív volumen. A Bitfinex nyitott megbízások száma masszív long dominanciát mutat (lásd a chart felső szakaszát), sőt, a longok csúcsokat döntögetnek. Egy komolyabb áresés könnyen átcsaphat extrém zuhanásba ahogy a longok zárják a pozíciójukat vagy shortba mennek át.

Az Ichimoku felhőt kielemezve négy metrikát használunk egy trend létezésének konfirmálására: aktuális árfolyam a felhő függvényében, a felhő színe (piros a medvés, zöld a bikás), a Tenkan (T) és a Kijun (K) keresztet, valamint a leszakadó távolságot. A legjobb pozíciónyitási pont mindig akkor adódik, mikor a legtöbb indikátor medvésről bikásra vált át, vagy fordítva.

A felhő aktuális állapota a napos charton 20/60/120/30 időtartamokra többségében medvés: az árfolyam a felhő alatt van, a felhő medvés, a TK kereszt medvés és a leszakadó távolság a felhő és az árfolyam alatt helyezkedik el.

Tradicionálisan tömeges long belépésre addig nem lehet számítani, amíg a felhő fölé nem kerül az árfolyam. Ugyanakkor ha a TK kereszt bikásra vált és az árfolyam belép a felhőbe, akkor egy long forduló indulhat meg 56 dollárnál és felmehet egészen a 95 dolláros árszintig. Ezt nevezik saroktól sarokig kereskedésnek.

A ZEC/BTC pár esetén az árfolyam továbbra is a 200 EMA alatt kereskedik már a coin indulása óta. Az elmúlt hónapokban az árfolyamot komolyan behatárolta az 50 EMA is. A 200 EMA áttörése pillanatnyilag 0.019 BTC-nél áll és itt szintén egy bikás 50/200 EMA keresztezés lenne a jelzés a bikamenet folytatódására. Ha erre nem kerül sor, akkor az árfolyam továbbra is a 200 EMA alatt fog kereskedni ahol a 0.010 BTC válik a legerősebb támasszá.

Összefoglaló

A technikai megállapítások alapján újabb esély van a több hónapos parabolikus csökkenő trend megállítására a ZEC/USD páron. A napi felhő és a 200 EMA, valamint a potenciális Ádám és Éva dupla alj mind azt indukálja, hogy elindulhat az árfolyam 100 USD felé. Ha azonban tovább daraboljuk az indikátorokat, akkor valószínűleg előtte még újra tesztelni fogja a mindenkor aljat, a 30 USD-t. A ZEC/BTC folyamatos csökkenő trendben van 2017 júniusa óta és még csak jelét se látni a fordulónak vagy konszolidációnak. Ha így folytatja, akkor hamarosan az ATL alatt találja magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük