Delistázza az Egyesült Királyságban a Coinbase a Zcash-t

A Coinbase UK ma jelentette be, hogy 2019. augusztus 26-án delistázza a Zcash (ZEC) titkoscoint a kereskedési platformjáról. A döntés azután jön, hogy a múlt héten az adóhatóság, a HM Revenue & Customs bejelentette, a tőzsdék kötelesek beszolgáltatni az ügyfeleik és tranzakcióik adatait a hatóságnak.

A Zcash delistázásásról már augusztus 9-én felröppent a hír az Egyesült Királyságban. A Coinbase ügyfeleinek azt tanácsolja, hogy a határidő előtt utalják ki a a ZEC-jeiket a váltóról vagy váltsák át egy másik digitális eszközre. Ami augusztus 26-án a platformon marad, azt automatikusan angol fontra váltja át a Coinbase UK.

(Ha többet szeretnél megtudni a Zcash technológiájáról, kriptovalutájáról és blokkláncáról, akkor olvasd el az útmutatónkat!)

A Zcash szerint nem szabályozási szigorítás áll a háttérben

A Coinbase hirtelen bejelentése kisebb pánikot keltett a Twitteren. A Zcash, hasonlóan a Moneróhoz vagy a Grinhez egy a személyes adatok védelmére koncentráló titkoscoin és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy lenyomozhatatlanná tegyék a ZEC publikus címüket. Ez sok pénzfelügyeletnél aggályos procedúra, mivel így a ZEC és a titkoscoinok képtelenek megfelelni ebben az esetben a brit KYC/AML előírásoknak.

Névtelen forrásokra hivatkozva a CoinDesk azt jelentette augusztus 6-án, hogy a HM Revenue & Customs levélben kereste meg a Coinbase-t, eToro-t és a CEX.IO-t, és felszólították az UK-ben tevékenykedő vállalataikat, hogy adóbevallás céljából adják át az ügyfelek adatait. A Zcash közössége szerint emiatt delistázhatja most a Coinbase a titkoscoint:

“Van elképzelés arról, hogy mi áll a @coinbaseUK $ZEC delistázása mögött? Talán az, hogy a #zcash opcionálisan támogatja a titkosított címeket amit a @HMRCgovuk adóhatósága nem igazán szeret?

Ha igen, akkor mindenkinek előnyösebb lenne, ha a Coinbase ehelyett csak magát a titkosított címek támogatást adja fel?”

Az Electric Coin Company szerint azonban, ami a Zcash mögött álló cég, pontatlan a feltételezés és valójában az érméjük 100% -ban megfelel az UK szabályoknak. Emellett az Egyesült Királyságban továbbra is megvásárolható alternatív tőzsdéken, mint például a CEX.IO-n.

Mi állhat a Coinbase Zcash delistázás mögött?

A Coinbase nem először jár el óvatosan járjon az Egyesült Királyságban a Zcasht illetően, még annak ellenére is, hogy az érme megfelel a KYC/AML követelményeknek. A tőzsde korábbi nyilatkozatai alapján más szabályozási akadályok okozhatták a meglepetésszerű kivezetését.

A ZEC kriptót, mikor 2018. decemberében listázták, ugyanúgy ahogy lenni szokott, később adták a New York-i és az Egyesült Királysági platformokhoz. Magyarázattal akkor se szolgáltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük