Az Egyesült Államokban terjeszkedik a brit CEX tőzsde

A Binance után újabb komoly tőzsde vetett szemet az Egyesült Államok kriptodeviza kereskedőire. A veteránnak számító, 2013-ban alapított CEX.IO nyitott újabb irodát az USA-ban.

Az amerikai nocoinerekre hajt a CEX.IO

A CEX.IO egyike azon közepes méretű kriptotőzsdéknek, amit még egyetlen egyszer sem hekkeltek meg és mellette sok nagyobb tőzsdét megelőzve évek óta bankkártyával is lehet náluk kriptókat vásárolni. Egy július 5-ei Twitter bejelentkezésük szerint 9 államban, Iowában, Kansasban, Új-Mexikóban, Oklahomában, Dél-Dakotában, Nyugat-Virginiában, Marylanden, Alaszkában és Új-Hampshiren megkapták a pénztranszfer szolgáltatói engedélyt.

Ezzel a CEX tőzsde csatlakozik a Binance azon törekvéseihez, hogy az Egyesült Államokban terjeszkedjen tovább nehezítve a natív amerikai Coinbase dolgát a saját hazai piacán.

A Binance az USA-ban a Simplexxel partnerségben már bankkártyás kriptovaluta vásárlást is kínál, hasonlóan a Coinbasehez. Mellette a Simplex szolgáltatását szabadon lehet integrálni a tőzsdékre és váltókra amivel prémium áron lehet gyorsan kriptovalutákat vásárolni. Szolgáltatásuk kicsit hasonlít a svéd Safello által kínált bitcoin és altcoin vásárláshoz, amit a BitcoinBázis főoldalán találtok integrálva.

Coinbase erőssége a gyors és felhasználóbarát platformban rejlik amit kiváló piaci árfolyamokkal támogat. Ha a CEX valami hasonlót lesz képes kínálni amerikai ügyfeleinek, akkor könnyen a Coinbase komoly vetélytársává válhat.

A tőzsde Coinbaseből kiábrándult befektetőket is megcélozza

Pixelidőkor (14:28) a CEX 24 órás kereskedési volumene több mint 9 millió amerikai dollár volt 38 jegyzett kereskedési páron, ahol a volumen 64%-át a BTC/USD adta. A Bitwise korábbi jelentése szerint egyike azon ritka tőzsdéknek, ami nem hamisítja a kereskedési volumenét.

Az újabb amerikai expanzió nagyon komoly felhajtó hatással lehet tőzsde kereskedési volumenére, felhasználószámára és általános piaci megítélésére. A SimilarWeb metrikái szerint a múlt hónapban 1.5 millió volt a tőzsde oldallátogatottságának, és a felhasználók meglehetősen sok időt, több mint 5 percet töltenek munkamenetenként az oldalon.

CEX.IO látogatottság júniusban. | SimilarWeb

A látogatók földrajzi megoszlása meglehetősen érdekes, ugyanis már júniusra is az egyesült államoki felhasználói adták az oldallátogatások 12%-át Oroszország, Törökország és Szerbia előtt.

CEX a hivatalos közleményében ezt írja:

“A CEX.IO már így is 20 amerikai államban aktív a fiat – kriptó váltások terén. És 2019-ben újabb 9 Pénztranszfer Engedélyt kaptunk (MTL)!
A következő célunk, hogy minden amerikai államban megkapjuk az MTL-t és hogy továbbra is szabályozott, megbízható módszert kínáljunk a digitális gazdaságban való részvételre.”

Egyelőre a metrikák alapján jó pozíciókkal indul az Egyesült Államokban a CEX, bár kétes, hogy ez elég lesz az olyan nagyágyúkhoz, mint a Binance és a Coinbase.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük