Ellopott egy tankot a Zcash társalapítója, bírósági ügy lett a vége

Őrizetben van Yoshua Yabut, a Zcash társalapítója amiért elkötött egy páncélozott járművet egy amerikai katonai bázisról.

A Cryptovest információi alapján Yabut, aki épp a szolgálati idejét tölti a nemzeti gárdánál, korábbi Zencash fejlesztőt a Virginia állami rendőrségről a Richmond-i börtönbe szállították miután kedden ellopott egy M113-as páncélozott járművet. A járművet a Fort Pickett laktanyából lopta, ahol a gyanúsított szolgálati idejét tölti. Még nem tudni miért támadt kedve kocsikázni a harci járművel, de a helyi rendőrség elmondása szerint kábítószer hatása alatt állt. Szerencsére senki sem sérült meg.

A bűntett során Yabut pár érdekes twítet is posztolt.


A Zencash később elhatárolódott az esettől és tagadta, hogy bármi köze is lenne Yoshua-hoz és akciójához.

Őrizetbe vételekor Yoshua elmondta, hogy a járművet a brigádvezetője utasítására tulajdonította el egy a “rendőrségi válaszakciót tesztelő hadgyakorlat” értelmében. A kábítószerrel való visszaélés vádját elutasítja és azt “halandzsának” nevezte.

A vizsgálat még folyamatban van és tegnap Yabut a Richmond-i kerületi bíróságon felelt a kábítószerrel való visszaélés és a jogosulatlanul eltulajdonított jármű vádakra. Jelenleg a Richmond-i börtönben tartják fogva, ahol a következő meghallgatás időpontját várja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük