Elindult a Stellar zéró díjas decentralizált kriptotőzsdéje a StellarX

Pénteken indult a StellarX, a Stellar platform zéró díjas decentralizált kereskedési platformja. A bejelentést egy blogbejegyzésben tette közzé az Interstellar, a platform mögött álló cég.

A tőzsdét eredetileg júliusban jelentették be és teljes egészében a Stellar (XLM) egyetemes piacterén alapul. A nyílt forrású, Ripple-rivális Stellart a gyors, olcsó és globális pénztranzakciókra találták ki (ha többet szeretnétek tudni a Stellarról, olvassátok el rá vonatkozó cikkünket). Az XLM jelenleg a 6. legnagyobb kriptovaluta piaci kapitalizáció alapján több mint 4.8 milliárd dolláros összesített értékkel.

A platform érdekessége, hogy amerikai dollárban is lehet rajt letéteket elhelyezni amerikai bankszámlán keresztül. Mellette euróban, dollárban, jüanban, fontban és sok más hagyományos fizetőeszközben is mutatja az aktuális árfolyamokat illetve a letét összegét.

A blogbejegyzés szerint tervben van különböző befektetési instrumentumok digitális változatának hozzáadása is a StellarX tőzsdéhez, beleértve kötvényeket, ingatlanokat, árukat és részvényeket egyaránt.

Saját magát a Robinhood nevű amerikai pénzügyi szolgáltatóhoz hasonlítja, mely még februárban kezdett el díjmentes kereskedést kínálni felhasználóinak és a StellarX is ugyanezt a modellt követi. Ezt úgy éri el, hogy a vállalat visszatéríti a Stellar hálózati díjait.

A Robinhood közben szeptemberben jelentette be, hogy IPO részvénykibocsátást tervez amit az amerikai részvény és tőzsde hivatal (SEC) és a pénzügyi szektor szabályozó hatósága (FINRA) már vizsgál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük