Zero to hero: Dan Conway aki az Ethereum révén lett multimilliomos

Dan Conway elmesélte, hogyan lett multimilliomos az Ethereum segítségével és adta fel korábbi jól fizető állását egy jobb élet reményében.

A Hustle magazinnak számolt be Dan Conway, hogy lett a korábbi San Francisco-i középvezetőből mára korai Ethereum befektető és ezzel egyben multimilliomos is.

Annak ellenére, hogy közel évi 150 ezer dollárt keresett, Conway utálta a vállalati Amerika mindennapi harcait és szeretett volna kimenekülni a heti 80 órás munkából. 2015-ben véletlenül olvasott egy cikket a bitcoinról, amikor az árfolyama épp az 1200 dolláros csúcsról zuhant 300 dollárra. Ez volt Conway ‘AHA’ pillanata, amikor beszippantotta a kriptovilág. Miután mindent elolvasott a bitcoinról, az Ethereum került a látószögébe, mely 2015 júliusában jelent meg a köztudatban.

“Egész nap az Ethereumról hallgattam podcastokat, kutyasétáltatás közben, de még munka közben is néha. Twitteren és Youtubeon bekövettem mindenkit aki a témával foglalkozik.”

Az Ethereum iránti rajongása végül odáig vezetett, hogy – a felesége határozott tiltása ellenére – 100 ezer dollár értékben vásárolt Ethereumot, amikor még csak 14 dollárt adtak egy ETH-ért. 2016 júniusában reorganizálni kellett az ETH blokkláncát a DAO támadás miatt, mely révén az ETH árfolyam összeomlott és Conway befektetése 40 ezer dollárra csökkent. De még ez sem tántorította el.

“200 ezer dollár jelzáloghitelt vettem fel házamra és az egész összegből Ethereumot vettem, 11 dolláros árfolyamon.”

A 2017-es kriptopénz bumm idején a 300 ezer dolláros befektetése több millió dollárra duzzadt. Amikor Conway látta, hogy a fodrász és a taxi sofőr is kriptopénzről beszél már, úgy döntött, a pozíciója egy részét értékesíti.

“Két óra leforgása alatt a portfólióm felét, 11 ezer Ethereumot adtam el 915 dolláros árfolyamon.”

Annak ellenére, hogy mesébe illően gazdagodott meg, Conway maga sem ajánlja senkinek, hogy utána csinálja ezt, ugyanis elmondása szerint nagy mértékben közrejátszott helyzetében a szerencse.