A zuhanás első áldozata? Csődbe ment a Giga Watt bányászcég

Csődöt jelentett az amerikai Giga Watt bányászcég miközben még több millióval tartozik a hitelezőinek.

A vállalat hétfőn jelentett csődöt egy Washington állami bíróságon, amely során kiderült, hogy körülbelül 7 millió dollár hiteltartozása van a 20 legnagyobb nem biztosított hitelezője felé.

A hitelezők között vannak a közüzemi szolgáltatók, a Douglas megyei közműnek 310 000 dollárral, a Neppel Electric-nek majdnem félmillió dollárral tartozik.

A Giga Watt becsült eszközértéke kevesebb mint 50,000$ mialatt a becsült kötelezettsége 10 és 50 millió dollár közé tehető a bíróságra benyújtott dokumentum alapján.

“A vállalat fizetésképtelen és nem képes fennálló tartozásait fizetni,” áll a rendkívüli Giga Watt részvényesi ülés jegyzőkönyvében amit még november 18-án tartottak. “A vállalat és a hitelezők legjobb érdeke ha a fizetésképtelenségi törvény 11. fejezete alapján újjászerveznék a vállalatot.”

A meetinget Andrey Kuzenny igazgató hívta össze, aki 10 százalékát birtokolja a vállalatnak.

A Giga Watt bányászcéget még Dave Carlson bitcoin bányász alapította annak érdekében hogy felnyissa a szektort a kisebb méretű bányászoknak testre szabható bányász ‘podokkal’ amik olcsó és stabil áramforrással rendelkeznek valamint 24 órás karbantartás is jár hozzá a közép-washingtoni adatközpontban.

A terv részeként, hogy a befektetők is részesedést szerezhessenek a vállalatból, a cég egy elsődleges tokenkibocsátást (ICO) tartott 2017. májusában mikor 22 millió dollár érékű kriptovalutát gyűjtöttek.

2018. januárjában panaszosok csoportja beperelte a Giga Wattot mivel állítólagosan nem bejelentett értékpapír értékesítést tartott. A felperesek a befektetésük visszatérítését követelték mivel a vállalat nem tudta tartani az építkezési határidejét és állítólagosan nem tartotta be ígéretét, hogy ilyen esetben visszatéríti a forrásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük